Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys kommer till Västra Hamnen i Malmö

29 juni 2022

Nu är allt klart för en ny Willys-butik i Västra Hamnen i Malmö, mitt i stadsutvecklingsområdet Varvsstaden, där en helt ny stadsdel håller på att växa fram. Butiken väntas preliminärt att öppna under början av 2025 och cirka 50 nya arbetstillfällen kommer skapas.

Willys Västra Hamnen Malmö

Nu är allt klart för en ny Willys-butik i Västra Hamnen i Malmö, mitt i stadsutvecklingsområdet Varvsstaden, där en helt ny stadsdel håller på att växa fram. Butiken väntas preliminärt att öppna under början av 2025 och cirka 50 nya arbetstillfällen kommer skapas.

Butiken kommer att öppna i korsningen vid Stora Varvsgatan/Skeppsgatan i det så kallade området Varvsstaden i Malmö. Fastigheten är en K-märkt tidigare svets- och pannverkstad, som ingår i det gamla Kockumsområdet, och kommer därför att behålla sitt befintliga utseende till så stor del som möjligt. Lokalen är på cirka 3 500 kvadratmeter och butiken väntas preliminärt att öppna under början av året 2025.

Området Varvsstaden har varit stängd för allmänheten i nästan ett helt sekel men utvecklas nu till en helt ny stadsdel med plats för boende, besökare och framtida verksamheter. I projektet kommer det vara stort fokus på att bevara och ta tillvara de byggnader som redan finns på platsen och att föra Kockums och Malmös historia vidare.

– Det blir verkligen en speciell och spännande butik för oss. Med en stor Willys i centrala Malmö flyttar vi fram våra positioner rejält. Extra kul är det med det unika läget i ett område i stor utveckling och med spännande framtidsutsikter, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

Fokus i butiken kommer att ligga på att erbjuda Sveriges billigaste matkasse – ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och många ekologiska och miljömärkta varor. Som ett led i Willys e-handelssatsning kommer butiken även att erbjuda en Hämta-station, där kunderna kan hämta upp sina matkassar som man handlat på nätet. Butiken kommer att märkas med Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.
 

 

Kategorier: Axfood Willys