Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys öppnar butik i Flemingsberg

23 augusti 2022

Willys förvärvar butiken Nya Pulsen från Flemingsbergs Livs AB och öppnar därmed sin första butik i Stockholmsförorten Flemingsberg i södra Stockholm.  

Bild Willys

Willys förvärvar butiken Nya Pulsen från Flemingsbergs Livs AB och öppnar därmed sin första butik i Stockholmsförorten Flemingsberg i södra Stockholm.  

Butiken Nya Pulsen i Flemingsbergs Centrum är en omtyckt butik med en trogen kundkrets i närområdet. Nu tar Willys över butiken och profilerar om den till sitt populära koncept med brett sortiment och låga priser.  

Efter övertagandet kommer butiken att stängas under ett antal veckor för att genomgå en omfattande modernisering och ombyggnad till Willys senaste butikskoncept, med bland annat en stor frukt- & gröntavdelning, färskt bröd som gräddas i butiken och många prisvärda vardagsvaror. Omprofileringen till Willys kommer också att innebära att prisnivån i butiken går ner.

Etableringen av butiken i Flemingsberg innebär att Willys ytterligare stärker sin närvaro i sydvästra Stockholm. Så sent som i våras gick Willys ut med nyheten att man avser att etablera en ny Willys-butik i grannorten Botkyrka. Sedan tidigare finns också Willys-butiker i närbelägna Tumba och Kungens kurva. Men Willys etableringschef Heinz Möller ser potential för fler Willys i Stockholmsområdet:

Vi ser att vi bidrar till att sätta press på matpriserna där vi etablerar butiker, något som det finns ännu större behov av nu när matprisinflationen är hög. Många har mindre pengar över i plånboken, och att få tillgång till en butik med riktigt låga priser kan göra stor skillnad, säger Heinz Möller.       

Nya Pulsen har cirka 80 medarbetare, som samtliga kommer att erbjudas anställning i den nya Willys-butiken.

Transaktionens genomförande är villkorat av godkännande från Konkurrensverket. Parterna är överens om att tillträde tidigast ska ske den 16 januari 2023.

 

Kategorier: Axfood Willys