Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys gör comeback i Västerås efter brand

5 september 2022

I början av juli brann Willys-butiken på handelsområdet Erikslund i Västerås ned till grunden. Nu är allt klart för ett ersättningsläge på samma handelsområde. Målsättningen är att butiken ska öppna innan jul. – Det här blir den snabbaste butiksetablering vi någonsin gjort, säger Willys etableringschef Heinz Möller.

Bild Willys

I början av juli brann Willys-butiken på handelsområdet Erikslund i Västerås ned till grunden. Nu är allt klart för ett ersättningsläge på samma handelsområde. Målsättningen är att butiken ska öppna innan jul. – Det här blir den snabbaste butiksetablering vi någonsin gjort, säger Willys etableringschef Heinz Möller.

När Willys och grannbutiken Jula drabbades av en storbrand i början av juli i år, såg det mörkt ut. Butiken var totalförstörd och det kunde dröja flera år innan butiken kunde vara återställd.    

Att öppna en ny matbutik är en komplicerad process som normalt tar relativt lång tid. Frågor som logistik, elförsörjning och inte minst brandsäkerhet måste vara på plats. Willys etableringschef Heinz Möller är väldigt nöjd med att alla pusselbitar har kommit på plats så snabbt.  

– Vi har känt ett stort stöd både från kommun, fastighetsägare och inte minst allmänheten och alla våra kunder. Vi är väldigt glada över att kunna komma tillbaka till Erikslund redan innan årsskiftet, säger Heinz Möller.

Den nya butikslokalen finns ett stenkast bort, på samma handelsområde. Willys flyttar in på Traversgatan 13 bredvid järnhandeln Swedol. Det blir något mindre butiksyta än den tidigare butiken, men det kommer att bli en fullsortimentsbutik med i princip samma erbjudande som tidigare; butiksgräddat bröd, en stor frukt & grönt-avdelning, mycket färskvaror och en Hämta-station för e-handel.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att kunna öppna så snart igen, både för våra medarbetares skull och för våra kunder, säger Tony Juhlin, butikschef på Willys Erikslund. Personalen blev väldigt glad när jag äntligen kunde berätta att vi hade allt på plats.

Medarbetarna på Willys i Erikslund har sedan branden arbetat i andra Willys-butiker, i första hand i den andra Willys-butiken i Västerås, Willys Hälla, som har fått en stor ökning av försäljningen sedan Erikslundsbutiken stängde.

 

Kategorier: Willys