Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Mat 2030 – Axfood presenterar över 100 hållbara lösningar för mat-Sverige

25 oktober 2022

Torsdagen den 27 oktober klockan 9.00-9.45 presenterar Axfood vid en webbsändning den nya rapporten Mat 2030, med över hundra förslag på hur den matproduktionen och matkonsumtionen kan bli mer hållbar.  Anmälan nedan. Välkommen!

Raps unsplash Denes Kozma

Torsdagen den 27 oktober klockan 9.00-9.45 presenterar Axfood vid en webbsändning den nya rapporten Mat 2030, med över hundra förslag på hur den matproduktionen och matkonsumtionen kan bli mer hållbar.  Anmälan nedan. Välkommen!

För att få ett hållbart mat-Sverige behöver vi fler lösningar och mer samverkan mellan jordbrukare, industrin, dagligvarubranschen och politiken. 

Nu lanserar vi en ny version av rapporten Mat 2030, Axfoods förslag till en mer hållbar livsmedelsstrategi.

Med över hundra konkreta förslag vill vi förbättra mat-Sverige genom att uppmuntra till hållbar konsumtion, stärka mervärden för svenska livsmedel, rikta fokus mot landsbygden, göra Sverige fossilfritt och förbättra sättet som maten produceras på. Många av de nya förslagen har jordbrukets utsläpp och den biologiska mångfalden i fokus, och kan bidra till stora minskningar både av de fossila och biologiska utsläppen.

Hör vår hållbarhetschef Åsa Domeij om lösningar och möjligheter som kan göra mat-Sverige mer hållbart. Medverkar gör även vår vd och koncernchef Klas Balkow.

Tid: Torsdag 27 oktober klockan 9.00-9.45.

Varmt välkommen genom att anmäla dig via denna länk!

 

Kategorier: Axfood