Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood återkallar Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili, 150 g

5 december 2022

Axfood återkallar Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili 150 gram, sedan det visat sig att produkten är felmärkt och innehåller en annan broccolirätt.  Den rätten innehåller sesamolja, vilket är en allergen. Då det inte framgår av märkningen på förpackningen kan detta vara till skada för vissa konsumenter.

Garant broccoli sojabönor med citron och chili 150 g

Axfood återkallar Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili 150 gram, sedan det visat sig att produkten är felmärkt och innehåller en annan broccolirätt.  Den rätten innehåller sesamolja, vilket är en allergen. Då det inte framgår av märkningen på förpackningen kan detta vara till skada för vissa konsumenter.

Återkallelsen gäller för Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili med bäst före-datum 2022-12-08. De aktuella förpackningarna innehåller i stället Citruspicklad broccoli och gul morot med koriander, en rätt som innehåller allergenen sesamolja, som kan vara till skada för vissa konsumenter. Inga allergiska reaktioner från konsumenter har rapporterats.

Axfood beklagar det inträffade. De konsumenter som har fått varan i sin matkasse kan reklamera denna hos Middagsfrid. De konsumenter som köpt den aktuella varan i butik kan återlämna den till butiken för ersättning.

Vid frågor, kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70.

 

Kategorier: Axfood