Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Ny Willys Hemma-butik i Lund

12 januari 2023

Willys fortsätter sin expansion i Skåne, denna gång med en ny butik i Lund. Den nya butiken blir en del av ett nytt stadsdelscentrum i kvarteret Ornitologen på Väster. Planerad öppning är våren 2026.

Willys hemma-butik Ornitologen Lund

Willys fortsätter sin expansion i Skåne, denna gång med en ny butik i Lund. Den nya butiken blir en del av ett nytt stadsdelscentrum i kvarteret Ornitologen på Väster. Planerad öppning är våren 2026.

På Väster i Lund ligger området Lövsångaren 5, byggt 1978. Genom att riva ett gammalt parkeringshus och en lägre servicebyggnad gör Lunds Kommuns Fastighet AB, LKF, plats i området för ytterligare 129 hyreslägenheter, ett nytt underjordiskt garage samt en lokal för en Willys Hemma-butik. Arbetet planeras att starta första kvartalet i år och byggstart väntas i höst.

Etableringen innebär att Willys ytterligare stärker sin närvaro i Skåne. Butiken, som får en yta på drygt 800 kvadratmeter, blir den andra Willys Hemma-butiken i Lund. Det finns sedan tidigare en Willys Hemma-butik i centrala Lund och även en större Willys-butik i norra delen av staden.

I spåren av de senaste årens prisökningar ligger etableringen av den nya butiken rätt i tiden:

– Vi ser att vårt koncept med låga priser och ett brett sortiment med mycket att välja på är väldigt efterfrågat, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

Enligt LKF kommer den nya kvartersbutiken att bidra med rörelse och ett rikt stadsliv. Butiken kommer också att genom sina generösa öppettider från tidig morgon till sen kväll hjälpa till att skapa ökad trygghet i området.

Hållbarhetsambitionerna för den nya butiken är höga – butiken kommer att leva upp till de högt ställda kraven för Bra Miljöval, Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker. Dessutom kommer den överskottsvärme som avges från kyl- och frysrum på butiken att återanvänds för uppvärmning i byggnaderna.

Nyetableringen av Willys Hemma-butiken i Lund kommer att innebära omkring 20 nya arbetstillfällen.

 

Kategorier: Axfood Willys