Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter brand

31 januari 2023

I fjol brann Willys-butiken på handelsområdet Erikslund i Västerås ned. Nu är det klart att en ny butik ska byggas på precis samma adress. Butiken väntas öppna innan årsskiftet.

Willys fasad

I fjol brann Willys-butiken på handelsområdet Erikslund i Västerås ned. Nu är det klart att en ny butik ska byggas på precis samma adress. Butiken väntas öppna innan årsskiftet.

I juli 2022 brann Willys-butiken i handelsområdet Erikslund i Västerås ned till grunden. På rekordtid öppnade Willys en butik i november på ett ersättningsläge, bara ett stenkast från det tidigare läget, där kunderna kunde handla som vanligt.

Nu har Willys tecknat ett nytt avtal med G & K Blanks Fastigheter, och innan årsskiftet är det dags att flytta tillbaka till de nya lokalerna på exakt samma läge.

Den nya Willys-butiken får en totalyta på 3 400 kvadratmeter, samma yta som den ursprunglig butiken, och samma grannbutiker som tidigare ­– både Jula och en frisersalong som också drabbades av branden ska återuppbyggas på läget.

För kundernas del kommer flytten att innebära förbättrade e-handelsmöjligheter och en ny fräsch matbutik enligt Willys senaste koncept.

– Flytten till de nya lokalerna gör att vi kan ge både nya och gamla kunder en ännu bättre upplevelse när de handlar hos oss, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

I tider med stigande priser är Willys erbjudande med ett brett sortiment och låga priser mer relevant än någonsin, och kunderna har varit butiken trogna trots de tillfälliga lokalerna.

– Det gläder oss att vi ska få flytta hem. Vi har trivts bra i våra ersättningslokaler, men nu ser både kunder och personal fram emot att få komma tillbaka till vårt vanliga läge igen, säger butikschef Tony Juhlin.

 

Kategorier: Axfood Willys