Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood återkallar ägg efter salmonellalarm hos producent

20 februari 2023

Axfood återkallar två olika ägg-artiklar från Garant efter att producenten av äggen vid en rutinkontroll upptäckt salmonella i stallmiljön.

Garant ägg XL frigående inomhus 6p

Axfood återkallar två olika ägg-artiklar från Garant efter att producenten av äggen vid en rutinkontroll upptäckt salmonella i stallmiljön.

Efter att producenten i en rutinkontroll upptäckt salmonella i stallmiljön där äggen värpts återkallar Axfood två ägg-artiklar från Garant, då det finns en risk att äggen kan innehålla salmonella.

Följande produkter omfattas av återkallelsen:
- Garant Ägg, Frigående inomhus, XL, 6-pack, bäst före-datum 08.03.2023 – 17.03.2023
- Garant Ägg, Frigående inomhus, Large, 10-pack, bäst före-datum 08.03.2023 – 17.03.2023

De återkallade produkterna har sålts av flertalet av Axfoods butikskedjor och är nu stoppade för försäljning. Varorna kan innebära en hälsofara, men vid upphettning till 70 grader dör salmonellabakterien.

– Att det på nytt påträffats salmonella i stallmiljön är något vi ser mycket allvarligt på. Vi kommer tillsammans med leverantören utreda hur det har kunnat ske, och hur den här typen av händelser ska kunna undvikas framöver, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård.

Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt de aktuella varorna att i första hand återlämna den till butiken där de är köpta för ersättning.

Vid frågor kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70 (öppet 09.00-12.00 helgfria vardagar).

 

Kategorier: Axfood