Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood återkallar Garant färdiglagade köttbullar, 350 gram

23 februari 2023

Axfood återkallar ytterligare en batch färska Garant färdiglagade köttbullar, 350 gram, sedan de i en rutinkontroll hos leverantören påvisats innehålla listeria.

Garant färdiglagade köttbullar 350 g

Axfood återkallar ytterligare en batch färska Garant färdiglagade köttbullar, 350 gram, sedan de i en rutinkontroll hos leverantören påvisats innehålla listeria.

Återkallelsen gäller för Garant färdiglagade köttbullar 350 gram med bäst före-datum 16.03.2023. Sedan tidigare har också samma artikel med bäst före-datum 13.03.2023 återkallats, liksom Garant färdiglagade köttbullar 1 kg med bäst före-datum 12.03.2023.

Påvisningen av listeria i den nya batchen upptäcktes vid en rutinkontroll hos leverantören. Köttbullarna har funnits till försäljning i flertalet av Axfoods butikskedjor, men är nu stoppade från försäljning.

Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella varan att i första hand återlämna den till butiken där den är köpt för ersättning.

– Vi ser ytterst allvarligt på att listeria på nytt påvisats i köttbullar från leverantören. Vi utreder nu tillsammans med leverantören hur det har kunnat ske, vilka åtgärder de vidtagit och vilka ytterligare åtgärder som är nödvändiga att vidta framåt för att säkra att det här inte återupprepas, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård

Vid frågor, kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70 (öppet 09.00-12.00 helgfria vardagar).

Listeria monocytogenes förekommer överallt i naturen och har hittats i de flesta livsmedel. Bakterien sprids via livsmedel som smittats och äts utan att hettas upp ordentligt. Bakterien dör vid en upphettning till minst 72 grader. Listeria monocytogenes är en bakterie som kan orsaka infektionen listerios, en sjukdom som kan drabba både människor och djur. Listerios hos människa är ovanlig, men det är en allvarlig sjukdom som drabbar framför allt personer med nedsatt immunförsvar, gravida och äldre.

 

Kategorier: Axfood