Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Hemköp utvidgar leveransmöjligheterna för e-handeln

5 april 2023

För att öka valmöjligheterna och flexibiliteten för kunderna inleder Hemköp och Boxxy nu ett samarbete där man erbjuder leverans av varor till skåp i flerfamiljshus. Inledningsvis gäller det en testperiod på sex månader där ett antal flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden nu får möjligheten att beställa varor från Hemköp för leverans till skåp i trapphuset.

Boxxyskåp Hemköp

För att öka valmöjligheterna och flexibiliteten för kunderna inleder Hemköp och Boxxy nu ett samarbete där man erbjuder leverans av varor till skåp i flerfamiljshus. Inledningsvis gäller det en testperiod på sex månader där ett antal flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden nu får möjligheten att beställa varor från Hemköp för leverans till skåp i trapphuset.

I dagsläget erbjuder Hemköp e-handel via hemleverans och hämta i butik. Nu inför man ytterligare ett leveransalternativ, leverans till skåp i flerfamiljshus. Fördelen är att kunden har möjligheten att få sina varor levererade till sitt bostadshus utan att behöva vara hemma för att ta emot varorna. Då varorna placeras i skåp som hanterar både kylda och frysta varor får kunden en ökad flexibilitet.

- Vi utvärderar hela tiden hur vi kan göra köpprocessen ännu smidigare för våra kunder. Det här är ett smidigt sätt för kunder som föredrar hemleverans men som inte vill passa en specifik tid, säger Fabiola Wikström, e-handelschef Hemköpskedjan.

Boxxy har utvecklat ett smart leveransskåp där de boende inte behöver vänta hemma för att möta upp chauffören eller ha koll på telefonen när leveransen ska ske. I stället levereras varorna direkt till det låsta Boxxy-skåpet där varorna förvaras kylda till dess att den boende enkelt hämtar ut dem med hjälp av appen.

Testperioden pågår under sex månader och om testet faller väl ut kommer man se över möjligheten att införa detta leveransalternativ i fler områden framöver.

Kategorier: Axfood Hemköp