Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Apohem och Kry sätter patienten i fokus tillsammans

24 maj 2023

Apohem och vårdgivaren Kry lanserar en teknisk integration där patienter som får recept utskrivna av läkare på Kry enkelt och smidigt nu kan få hem sin medicin levererad direkt hem.

Apohem Kry

Apohem och vårdgivaren Kry lanserar en teknisk integration där patienter som får recept utskrivna av läkare på Kry enkelt och smidigt nu kan få hem sin medicin levererad direkt hem.

Nätapoteken fortsätter att växa, men trots att fler och fler väljer att hämta ut receptbelagda läkemedel online så hämtar fortfarande 80 procent ut sina läkemedel i fysiska apotek. Nätapoteken kan påverka kanalförskjutningen genom att erbjuda hög tillgänglighet, snabba, trygga och smidiga leveranser och personlig rådgivning, i kombination med brett sortiment av receptfria läkemedel, skönhet och hälsa. Enligt E-hälsomyndigheten är nu 99 procent av recepten numera e-recept, och därmed tillgängliga i den databas som gör det möjligt att få ut recepten genom nätapotek (Källa: https://www.ehalsomyndigheten.se/privat/e-recept/).

- Det är fantastiskt att vi lever i ett land med dessa digitala förutsättningar. Tjänster som BankID och E-recept möjliggör patient- och kundupplevelser som verkligen kan förenkla vardagen för människor, säger Gustav Hasselgren, vd Apohem.

Nu lanserar Apohem och Kry en integration mellan Krys app och apohem.se. När patienten avslutat ett digitalt läkarbesök där läkaren skrivit ut receptbelagda läkemedel kan patienten med ett klick enkelt ta sig till Apohems receptsida och smidigt få sina läkemedel skickade direkt hem.

- Vårt nya samarbete med Kry är ett bra exempel på hur vi fortsätter nyttja teknik och samarbete för att det ska vara snabbt och smärtfritt att få hem sina läkemedel, fortsätter Gustav Hasselgren.

- Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med Apohem. Samarbetet kommer att förbättra tillgängligheten och servicen för våra patienter än mer och är ett viktigt steg mot en sömlös vårdkedja som förenklar för patienten i vardagen. Tillsammans gör vi det lättare för våra patienter att få tillgång till sina recept på ett säkert sätt och få råd från farmaceuter för att höja deras välmående. Vår gemensamma vision säkerställer att vi kan fortsätta att erbjuda patienter förbättrad tillgång, bekvämlighet och kontinuitet i vården, säger Lukas Didon, VP Commercial and Partnerships på Kry.

 

Kategorier: Axfood Apohem