Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood återkallar Eldorado kycklinggrillkorv och Eldorado kycklingchorizo

31 augusti 2023

Axfood återkallar av försiktighetsskäl Eldorado kycklinggrillkorv 400 gram och Eldorado kycklingchorizo 400 gram. Listeriabakterier har i nuläget inte påvisats i produkterna, men då bakterien påvisats vid tillverkningen av andra produkter från samma anläggning föreligger en risk att även dessa produkter kan innehåll Listeria, och Axfood väljer därför att återkalla dem som en försiktighetsåtgärd.

Eldorado Kycklingchorizo

Axfood återkallar av försiktighetsskäl Eldorado kycklinggrillkorv 400 gram och Eldorado kycklingchorizo 400 gram. Listeriabakterier har i nuläget inte påvisats i produkterna, men då bakterien påvisats vid tillverkningen av andra produkter från samma anläggning föreligger en risk att även dessa produkter kan innehåll Listeria, och Axfood väljer därför att återkalla dem som en försiktighetsåtgärd.

Återkallelsen gäller för följande produkter:

  • Eldorado kycklinggrillkorv 400 gram med bäst före-datum 2023-09-07
  • Eldorado kycklingchorizo 400 gram med bäst före-datum 2023-09-04

Produkterna har funnits till försäljning i flertalet av Axfoods butikskedjor. Inga sjukdomsfall har rapporterats.

– Vi ser mycket allvarligt på den här händelsen och utreder nu med leverantören hur detta har kunnat ske, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård

Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella varan att i första hand återlämna den till butiken där den är köpt för ersättning.  Vid frågor, kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70 (öppet 09.00-12.00 helgfria vardagar).

Om Listeria: Listeria monocytogenes förekommer överallt i naturen och har hittats i de flesta livsmedel. Bakterien sprids via livsmedel som smittats och äts utan att hettas upp ordentligt. Bakterien dör vid en upphettning till minst 72 grader. Listeria monocytogenes är en bakterie som kan orsaka infektionen listerios, en sjukdom som kan drabba både människor och djur. Listerios hos människa är ovanlig, men det är en allvarlig sjukdom som drabbar framför allt personer med nedsatt immunförsvar, gravida och äldre.

 

Kategorier: Axfood