Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood återkallar ytterligare Eldorado kycklinggrillkorv 400 g och Eldorado kycklingchorizo 400 g

6 september 2023

Axfood återkallar ytterligare batcher av Eldorado kycklinggrillkorv 400 gram och Eldorado kycklingchorizo 400 gram sedan Listeriabakterier påvisats i en kontroll av tidigare återkallade produkter. Då det finns en risk för att även flera av de aktuella produkterna kan innehålla Listera väljer Axfood som en försiktighetsåtgärd att återkalla samtliga bäst före-datum av produkterna.

Eldorado Kycklingchorizo

Axfood återkallar ytterligare batcher av Eldorado kycklinggrillkorv 400 gram och Eldorado kycklingchorizo 400 gram sedan Listeriabakterier påvisats i en kontroll av tidigare återkallade produkter. Då det finns en risk för att även flera av de aktuella produkterna kan innehålla Listera väljer Axfood som en försiktighetsåtgärd att återkalla samtliga bäst före-datum av produkterna.

Axfood återkallade 31 augusti av försiktighetsskäl Eldorado kycklinggrillkorv 400 gram med bäst före-datum 2023-09-07 och Eldorado kycklingchorizo 400 gram med bäst före-datum 2023-09-04, då Listeria påvisats i andra produkter från samma anläggning. Vid en analys har Listeriahalter nära gränsvärdet nu konstaterats, och Axfood väljer därför att av försiktighetsskäl återkalla samtliga datum av de aktuella produkterna.

Återkallelsen gäller för följande produkter:

  • Eldorado kycklinggrillkorv 400 gram, samtliga bäst före-datum
  • Eldorado kycklingchorizo 400 gram, samtliga bäst före-datum

Produkterna har funnits till försäljning i flertalet av Axfoods butikskedjor. Inga sjukdomsfall har rapporterats.

– Vi ser mycket allvarligt på den här händelsen och utreder nu tillsammans med leverantören hur detta har kunnat ske, och hur man kan säkerställa att det inte sker igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård

Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella varan att i första hand återlämna den till butiken där den är köpt för ersättning.  Vid frågor, kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70 (öppet 09.00-12.00 helgfria vardagar).

Om Listeria: Listeria monocytogenes förekommer överallt i naturen och har hittats i de flesta livsmedel. Bakterien sprids via livsmedel som smittats och äts utan att hettas upp ordentligt. Bakterien dör vid en upphettning till minst 72 grader. Listeria monocytogenes är en bakterie som kan orsaka infektionen listerios, en sjukdom som kan drabba både människor och djur. Listerios hos människa är ovanlig, men det är en allvarlig sjukdom som drabbar framför allt personer med nedsatt immunförsvar, gravida och äldre.

 

Kategorier: Axfood