Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood återkallar ägg efter salmonella i stallmiljön hos producent

10 november 2023

Axfood återkallar två olika ägg-artiklar från Garant efter att producenten av äggen har upptäckt salmonella i stallmiljön.

Garant ägg frigående inomhus M 15-pack

Axfood återkallar två olika ägg-artiklar från Garant efter att producenten av äggen har upptäckt salmonella i stallmiljön.

Efter att leverantören i en rutinkontroll upptäckt salmonella i stallmiljön där äggen värpts återkallar Axfood av försiktighetsskäl två ägg-artiklar från Garant, då det finns en risk att äggen kan innehålla salmonella, även om inga ägg i nuläget har bekräftats med smitta.

Följande två produkter omfattas av återkallelsen, och inga andra äggsorter eller storlekar på förpackningar berörs av återkallelsen:
- Garant Ägg, Frigående inomhus, Medium, 6-pack, med bäst före-datum till och med 2023-11-26 och med koderna 2SE672-34 och 2SE672-35
- Garant Ägg, Frigående inomhus, Medium, 15-pack, med bäst före-datum till och med 2023-11-26 och med koderna 2SE672-34 och 2SE672-35.

De återkallade produkterna har sålts av flertalet av Axfoods butikskedjor och är nu stoppade för försäljning. Varorna kan innebära en hälsofara, men vid upphettning till 70 grader dör salmonellabakterien. Inga sjukdomsfall har hittills rapporterats.

– Att det nu påträffats salmonella i en ny stallmiljö är mycket olyckligt och något vi ser allvarligt på. Vi utreder nu tillsammans med leverantören hur det har kunnat ske, och hur det kan förhindras framöver, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård.

Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt de aktuella varorna att i första hand återlämna den till butiken där de är köpta för ersättning.

Vid frågor kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70 (öppet 09.00-12.00 helgfria vardagar).

 

Kategorier: Axfood