Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood återkallar Garant rostbiff 100g och Prime Patrol flatrökt skinka 120g

28 mars 2024

Axfood återkallar av försiktighetsskäl Garant rostbiff 100g samt Prime Patrol flatrökt skinka 120g sedan Listeria vid en rutinkontroll påvisats i anläggningen vid tillverkningen.

Garant rostbiff 100g

Axfood återkallar av försiktighetsskäl Garant rostbiff 100g samt Prime Patrol flatrökt skinka 120g sedan Listeria vid en rutinkontroll påvisats i anläggningen vid tillverkningen.

Återkallelsen gäller för följande produkter:

  • Garant rostbiff 100 gram, med bäst före datum 2024-04-11
  • Prime Patrol flatrökt skinka 120 gram, med bäst före datum 2024-04-21

Produkten har funnits till försäljning i flertalet av Axfoods butikskedjor, men är nu spärrade för försäljning och går inte att köpa.

– Vi ser mycket allvarligt på den här händelsen och utreder nu med leverantören hur detta har kunnat ske, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård

Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella varan att i första hand återlämna den till butiken där den är köpt för ersättning.

Vid frågor, kontakta Axfood Konsumentkontakt via kontaktformulär på www.axfood.se/kontakt/konsumentkontakt/ eller på telefon 0771-87 67 70 (öppet 09.00-12.00 helgfria vardagar).

 

Om Listeria: Listeria monocytogenes förekommer överallt i naturen och har hittats i de flesta livsmedel. Bakterien sprids via livsmedel som smittats och äts utan att hettas upp ordentligt. Bakterien dör vid en upphettning till minst 70 grader. Listeria monocytogenes är en bakterie som kan orsaka infektionen listerios, en sjukdom som kan drabba både människor och djur. Listerios hos människa är ovanlig, men det är en allvarlig sjukdom som drabbar framför allt personer med nedsatt immunförsvar, gravida och äldre.

 

Kategorier: Axfood