Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Så går det till när du söker jobb inom Axfood

Medarbetare gör high five

Så går det till när du söker jobb inom Axfood

Vi letar efter rätt kompetens och rätt potential för de tjänster vi bemannar. För att både du och vi ska känna att vi är rätt arbetsplats för dig går du igenom en process i flera steg.

Processen inleds med att du söker ett av våra lediga jobb. För att ta reda på om du är rätt person för tjänsten görs ett första urval baserat på de kunskaps- och erfarenhetskrav vi ställt för tjänsten. Om du uppfyller grundkraven får du, via e-post, en länk till ett eller flera test beroende på roll. Genom tester säkerställer vi ett objektivt och kompetensbaserat urval. Du behöver genomföra test för att kunna gå vidare i processen. Läs mer om våra tester och testmetoder

Baserat på matchning mot rollen går ett antal kandidater vidare till intervju.  Vanligtvis görs först en kort telefonavstämning följt av en längre, kompetensbaserad, intervju. Intervjun sker på plats hos oss och är oftast cirka en timme lång (en del roller kan ta längre tid). Vid behov kan du bli kallad på ytterligare intervjuer.

Om du är rätt för rollen och vi är rätt arbetsgivare för dig så är steget efter intervju att vi kontaktar dina referenser. Vi önskar minst två referenser, varav en från någon som tidigare varit din chef, arbetsledare eller motsvarande.

Om du sedan är den kandidat som vi vill erbjuda tjänsten kontaktar vi dig för att diskutera villkor och datum för tillträde. Slutligen skriver vi ett anställningsavtal som både företaget och du skriver under. Välkommen till ditt nya jobb!

Fotnot: Processen ovan beskriver hur det oftast går till i våra rekryteringar. Avvikelser kan förekomma.

Kontakt under processen

Vår ambition är att en rekrytering ska gå så fort som möjligt, både för din och vår skull. En roll kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vill du veta var i processen du befinner dig, kan du själv logga in på din Kandidatprofil och se status på din ansökan under Sökta tjänster.

Om du har frågor under processen kontaktar du den som ansvarar för rekryteringen (information om vem det är finns i annonsen).

Du får återkoppling på dina testresultat i direkt anslutning till att du har genomfört dem.