Gå direkt till innehåll

Så går det till när du söker jobb inom Axfood

Glada medarbetare på Axfoods huvudkontor.

Så går det till när du söker jobb inom Axfood

När du söker jobb hos oss inom Axfoodfamiljen är det viktigt att både du och vi ska känna att vi är rätt arbetsplats för dig. Att vi kan erbjuda dig det du önskar av en arbetsgivare och att du i din tur har den kompetens och potential vi söker för tjänsten vi bemannar. För att ta reda på om vi är rätt för varandra innehåller vår rekryteringsprocess både tester och intervjuer. Vi gör även bakgrundskontroller vid samtliga rekryteringar. Vår rekryteringsprocess är kompetensbaserad och stödjer ett objektivt, inkluderande och icke diskriminerande arbetssätt.

Stegen i vår rekryteringsprocess

 1. Ansökan
  Processen inleds med att du söker ett av våra lediga jobb.
 2. Urvalsfrågor
  För att ta reda på om du är rätt person för tjänsten görs ett första urval baserat på de kunskaps- och erfarenhetskrav vi ställt för tjänsten.
 3. Tester och bakgrundskontroll
  Om du uppfyller grundkraven får du, via e-post, en länk till ett eller flera test beroende på roll. Genom tester säkerställer vi ett objektivt och kompetensbaserat urval. Du behöver genomföra test för att kunna gå vidare i processen. Läs mer om våra tester och testmetoder
  I detta steg genomförs även bakgrundskontroller. Läs mer om vad detta innebär i material från Svensk Bakgrundsanalys
  Observera att vi under denna process inte kommer att be dig logga in med Bank-id, uppge något lösenord eller scanna någon QR-kod. Vid frågor kontakta Medarbetarsupport på 0771-250 250 knappval 3 eller jobb@axfood.se.
 4. Intervju
  Baserat på matchning mot rollen går ett antal kandidater vidare till intervju. Vanligtvis görs först en kort telefonavstämning följt av en längre, kompetensbaserad, intervju. Läs mer om vad det innebär 
  Intervjun sker på plats hos oss och är oftast cirka en timme lång (en del roller kan ta längre tid). Vid behov kan du bli kallad på ytterligare intervjuer.
 5. Referenstagning
  Om du är rätt för rollen och vi är rätt arbetsgivare för dig så är steget efter intervju att vi kontaktar dina referenser. Vi önskar minst två referenser, varav en från någon som tidigare varit din chef, arbetsledare eller motsvarande. 
 6. Villkor och avtal
  Om du sedan är den kandidat som vi vill erbjuda tjänsten kontaktar vi dig för att diskutera villkor och datum för tillträde. Slutligen skriver vi ett anställningsavtal som både företaget och du skriver under.

Fotnot: Processen ovan beskriver hur det oftast går till i våra rekryteringar. Avvikelser kan förekomma.

Kontakt under processen

Vår ambition är att en rekrytering ska gå så fort som möjligt, både för din och vår skull. En roll kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vill du veta var i processen du befinner dig, kan du själv logga in på din Kandidatprofil och se status på din ansökan under Sökta tjänster.

Om du har frågor under processen kontaktar du den som ansvarar för rekryteringen (information om vem det är finns i annonsen).

Återkoppling på dina testresultat får du i direkt anslutning till att du har genomfört dem.