Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Angeline Millqvist, avdelningschef lön på Axfood Shared Service Center

Efter några år på Axfoods medarbetarsupport fick Angeline Millqvist en ny roll som avdelningschef på avdelningen för lön på Axfood Shared Service Center (SSC) i Jönköping. ”Det finns hela tiden nya utvecklingsmöjligheter och öppningar", säger hon.

Angeline på Axfood SSC-kontoret

Angeline Millqvist på Axfood Shared Service Center. Foto: Sebastian Holmgren

Efter några år på Axfoods medarbetarsupport fick Angeline Millqvist en ny roll som avdelningschef på avdelningen för lön på Axfood Shared Service Center (SSC) i Jönköping. ”Det finns hela tiden nya utvecklingsmöjligheter och öppningar", säger hon.

Hej Angeline! Vad gör du på jobbet?

– Efter fem härliga år på Axfoods medarbetarsupport gick jag över till avdelningen för lön i januari 2023 i rollen som avdelningschef. Jag trivdes otroligt bra på medarbetarsupporten och kände att jag fortfarande utvecklades, men när möjligheten att jobba i en ledarroll dök upp så ville jag visa att jag var intresserad.

– Att jobba i en ledarroll på Axfood känns så bra. Vi har en fin värderingsstyrd kultur och det är tydligt att medarbetarna är viktiga. Det är öppet och det finns många möjligheter att lära och utvecklas. Jag gillar det tankesättet och det är på ett sånt ställe jag vill vara chef.

Får du stöd i din nya roll som chef?

– Ja, det får jag verkligen, från flera håll! Jag kommer som en utökning och ersätter inte någon så vi är nu två chefer på avdelningen för att utveckla arbetssätt och medarbetare på bästa sätt. Jag får jättefint stöd av min chefskollega. Vi har även ett bra samarbete med de andra avdelningscheferna på Axfood SSC. Jag känner mig inte ensam. Sedan är det en superlyx att sitta med en massa experter i mitt team. Det är inte så hierarkiskt här. Vi är ett team med olika ansvarsområden och min uppgift är att skapa de bästa förutsättningarna för oss.

– På Axfood finns det även riktigt bra ledarskapsutbildningar och även specifika utbildningar i till exempel arbetsmiljö och rekrytering. Utbildning och lärande är lättillgängligt, man satsar på en lärande organisation. 

Vad är du mest stolt över?

– I grunden känner jag stolthet över att jobba på Axfood. De tydliga värderingar vi har kring inkludering och hållbarhet som styr det dagliga arbetet. Det tillsammans med det öppna och fina klimat och serviceanda vi har på Axfood SSC gör det till en arbetsplats att vara stolt över.

Beskriv hur det är att jobba på Axfood SSC!

– Det är fantastiskt. Jag trivs så himla bra. Vi har ett gott och välkomnande klimat, det är öppet och trevligt. Det är värderingsstyrt och mycket kommunikation, en inkluderande ledningsgrupp, inspirerande hälsoutmaningar, ”crazy breakfast”, roliga prova-på-grejer... Ja, den här arbetsplatsen ger det där lilla extra. Alla är nyfikna och vill lära mer – idéer, förslag och utveckling är alltid välkommet.

Vad fick dig att söka till SSC från början?

– Axfood SSC i Jönköping är känt för sin fina kultur och det lyste igenom redan i jobbannonsen, tyckte jag. Jag fastnade för att Axfood är ett värderingsstyrt företag och vill väl mot människa, miljö och samhälle. Man vill göra gott både inom och utanför organisationen.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Variationen och dialogen med medarbetare, chefer och HR. Att tillsammans skruva på saker och ting för att ständigt förbättra. Vi hanterar stora volymer på ett effektivt sätt, samtidigt som vi är flexibla och hjälper till efter behov.

Hur har du utvecklats sedan du började på Axfood?

– Jättemycket, jag utvecklas verkligen hela tiden. Det går inte en vecka utan att man lärt sig något nytt, det är nya projekt eller förändringar inom koncernen och i samhället kring lagar, regler och avtal. Och nu får jag möjlighet att utvecklas i en chefsroll. På Axfood växer man tillsammans med koncernen! 

Hur skulle du beskriva ledarskapet på arbetsplatsen?

– Vi har ett nära ledarskap, som jag uppskattar. Det är inte hierarkiskt utan upplevs snarare som att vi har olika arbetsuppgifter. Det finns en stor öppenhet för nya förslag och idéer och ledningen efterfrågar input. 

Vad skulle du säga till en kandidat som är intresserad av att börja på Axfood SSC?

– Gör det! För mig är det enkelt att rekommendera SSC som arbetsplats. Det är alltid trevligt att komma till jobbet. Att jobba med administration kan låta enformigt, men jag är en person som gillar variation och jag går i god för att det aldrig blir enformigt! Vårt normalläge är ständig förändring, vilket öppnar många dörrar. Det finns alltid möjligheter att lära sig mer och att utvecklas åt olika håll.

Slutligen, vilken är din favoriträtt?

– Indisk linsgryta är vad jag är sugen på just nu, med lime och ingefära. Mums!

 

Bakgrund

Angeline har studerat personalvetenskap inriktning pedagogik på Jönköpings Universitet. Hon har provat det mesta i jobbväg då hon jobbat extra sedan hon var 14 år – allt från industri till reseledare men främst inom rekrytering och som enhetschef inom personlig assistans. Angeline hittade till Axfood SSC år 2018. Efter tre år som HR-administratör och två som HR-koordinator på Medarbetarsupporten fick hon i januari 2023 över till Lön där hon är avdelningschef Lön, detalj.