Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

David Tingman, avdelningschef på Axfood SSC

På Axfood Shared Service Center arbetar cirka 160 medarbetare med olika uppgifter inom ekonomi, lön och support på uppdrag av koncernbolagen. Här har David Tingman jobbat i över tolv år – bra ledning och personlig utveckling är två anledningar till varför.

David Tingman, avdelningschef Axfood SSC

David Tingman, avdelningschef på Axfood SSC.

På Axfood Shared Service Center arbetar cirka 160 medarbetare med olika uppgifter inom ekonomi, lön och support på uppdrag av koncernbolagen. Här har David Tingman jobbat i över tolv år – bra ledning och personlig utveckling är två anledningar till varför.

Beskriv hur det är att jobba på Axfood SSC!

– SSC är en spännande och bra arbetsplats. Det är påtagligt att vi jobbar i en koncern där det händer mycket. Vi servar bolagen och det händer alltid nya saker. På SSC är vi drygt 150 personer, och man är tajt med många. Det är en välkomnande stämning och det är lätt att komma in i gänget. Det är bra ledarskap och inte så hierarkiskt, du får chansen att testa nytt om du vill.

Hur är det att jobba inom en koncern?

– Det är både utmanande och utvecklande. Ibland är det många olika viljor, samtidigt är det roligt när vi kan dra nytta av varandra och dra ut godbitarna och harmonisera. Det öppnar också upp för utvecklingsmöjligheter med stora Axfood. Jag har kollegor som flyttat till Stockholm och börjat jobba på huvudkontoret eller till Göteborg och Willys. Det finns verkligen många möjligheter till utveckling.

Hur har din resa inom Axfood sett ut?

– Den började för tolv år sedan och jag har hela tiden fått testa nya saker. Cheferna är väldigt nära, och jag kan vara öppen med vad jag vill. De ser och lyssnar och erbjuder möjligheter. Man behöver inte vara rädd att fastna. Visar man att man vill ha en utmaning är de inte sena på att låta en testa när ett tillfälle dyker upp. Det är jättebra att byta ibland, jag har själv märkt att det skapas synergier och nya bra idéer när någon byter avdelning. Själv har jag med mig kunskap från många olika områden och flera olika roller på samma arbetsplats.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Jag vill verkligen lyfta sammanhållningen och kollegorna. Den som är ny kommer väldigt snabbt in i gruppen och det är alltid okej att fråga. Det är inga problem att blotta att man inte kan allt, den prestigen finns inte vilket gör att man kommer in i arbetet lätt och att man hela tiden lär sig av varandra. Alla är otroligt öppna och service-minded och delar med sig av kunskap.

­Hur har du utvecklats sedan du började på Axfood?

– Jag har utvecklats mycket, främst breddat min kunskap. Jag har fått testa nya saker och på så sätt både utvecklats och kommit fram till vad jag trivs med och vill jobba med.

Vad är du stolt över i ditt jobb?

– Axfood står för bra grejer, bra värderingar och så miljötänket som genomsyrar allt. Koncernen är heller inte sen på bollen med att hjälpa till i samhället när det behövs. Det borde alla vi på Axfood vara stolta över.  

Vad skulle du säga till någon som är intresserad av att börja på Axfood SSC?

– Ta chansen! Det är en bra språngbräda. Du behöver inte vara rädd att ”fastna” oavsett vad ditt första jobb här är. Här finns många förutsättningar att göra olika saker och utvecklas åt olika håll. Vi har en fin kultur och det händer mycket. Jag vill betona att vi har bra ledare som gillar att se medarbetarna utvecklas.

Vad tycker du om arbetsplatsen?

– Jag trivs i våra fina lokaler centralt i Jönköping. Vi ska vara en majoritet av arbetstiden på arbetsplatsen, men har också möjlighet att jobba hemifrån när det passar arbetsuppgifterna. För mig är det en bra mix. Ibland känner jag mig supereffektiv när jag arbetar ostört hemma och ibland är det tvärtom så att jag får mer gjort omgiven av kollegorna på kontoret. Vi gör även roliga saker tillsammans. Vi har återkommande hälsoutmaningar, har testat curling och nu har vi en pausgympa-utmaning. Det är kul och bidrar till en ännu starkare sammanhållning.

Slutligen, vilken är din favoriträtt?

– Spaghetti och köttfärssås – och misslyckas man med köttfärssåsen kan den alltid räddas upp med ketchup!
 

Bakgrund

David har en kandidatexamen i marknadsföring och började på Axfood SSC 2012 som inhyrd konsult på ett vikariat. Efter det blev han anställd för att arbeta med kundreskontra och sedan löpande redovisning. Efter något år blev han processpecialist löpande redovisning. När Axfood SSC skulle ta över bokslut från Hemköp fick David tillsammans med två kollegor uppgiften att hämta hem det till SSC. Med tiden tillkom bokslut från flera bolag och till slut hade SSC ett bokslutsteam. David insåg att det roligaste var att sätta arbetssättet, stötta och förbättra och inte själva boksluten och jobbade under några år som verksamhetsutvecklare. Därefter tog han steget till att bli avdelningschef för direktflödet på Axfood SSC.