Gå direkt till innehåll

Jessica Johansson, avdelningschef Lön på Axfood SSC

− Jag har jobbat på Axfood SSC i snart 20 år. Det finns så mycket att känna stolthet över − värderingarna, kulturen, hållbarhetsarbetet. Och så har vi väldigt roligt tillsammans, säger Jessica Johansson som var med när Axfood SSC bildades 2003. Då som löneadministratör, nu är hon avdelningschef för Lön.

Jessica Johansson på Axfood SSC

Jessica Johansson på Axfood SSC-kontoret i Jönköping. Foto: Sebastian Holmgren

− Jag har jobbat på Axfood SSC i snart 20 år. Det finns så mycket att känna stolthet över − värderingarna, kulturen, hållbarhetsarbetet. Och så har vi väldigt roligt tillsammans, säger Jessica Johansson som var med när Axfood SSC bildades 2003. Då som löneadministratör, nu är hon avdelningschef för Lön.

Hej Jessica! Vad gör du på jobbet?

− Jag är avdelningschef för Lön på Axfood SSC. Det innebär att jag leder det operativa arbetet för lönegruppen. Mitt jobb är att skapa förutsättningar för att mina medarbetare ska må bra och göra ett riktigt bra jobb. Vi är 23 medarbetare idag. Det roligaste med mitt jobb är förbättringsarbete och grupputveckling samt att utveckla våra nuvarande processer. Vi jobbar mycket med kompetensöverföring i gruppen. På tio år har vi ökat med tio medarbetare och nu är vi plötsligt en stor grupp och söker därför ytterligare en avdelningschef så att vi blir två som tillsammans leder gruppen! Samtidigt har vi kvar en härlig stämning med bra sammanhållning.

Beskriv hur det är att jobba på Axfood SSC!

− Jag trivs jättebra. Axfood SSC är en riktigt bra arbetsplats – annars hade jag inte varit kvar här i så många år. Det är en härlig och inkluderande miljö. Vi har roligt på jobbet, med härliga kollegor och bra sammanhållning. Vi pratar också mycket om hur vi ska behålla det som är bra − hur vi ska bemöta varandra, frågor kring arbetsmiljö, med mera.

− Även Axfoodkoncernen i stort är en bra arbetsgivare. Jag är stolt över värderingarna och kulturen. Allas lika värde och vikten av inkludering och mångfald är genomgående. Och att vi står upp för miljö och samhälle. Ta bara en sådan sak som att vi är en av Samhalls största uppdragsgivare. Det finns mycket att känna stolthet över.

Hur är det att jobba inom en koncern?

− Det är spännande, för det händer hela tiden nya saker och vi växer. När jag började hade Willys runt 25 butiker – nu är det en bra bit över 200! För oss inom lön betyder det att vi behöver jobba med olika avtal som detalj, lager och e-handel, transport och två tjänstemannaavtal. Vi har även ett 40-tal externa kunder, främst handlare, som köper vår tjänst.

Vad har fått dig att stanna kvar så länge på samma arbetsplats?

− Jag känner att jag får utvecklas hela tiden – och det tillsammans med fantastiska kollegor. Det är ständig utveckling på olika fronter – just nu laddar vi inför att Citygross blir ny kund. Jag har roligt på jobbet, helt enkelt.

Vad är roligast med ditt jobb?

− Vi har väldigt öppet klimat med högt till tak. Det låter som en klyscha – men vi har verkligen roligt tillsammans. Det är tryggt och prestigelöst och ingen varken tvekar om att be om hjälp eller att hjälpa andra.

Vad skulle du säga till en kandidat som är intresserad av att börja på Axfood SSC?

− Jag skulle säga Välkommen! Det är en jättehärlig arbetsplats, med härliga kollegor. Man känner sig välkommen från första stund och det finns många utvecklingsmöjligheter. Till min avdelning kan man komma och verkligen lära sig allt kring lön från grunden. Vi jobbar från ax till limpa med lön plus att vi har specialistdelar inom lön med ökat ansvar.

Slutligen, vilken är din favoriträtt?

− Sushi!

Bakgrund Jessica började jobba i lågprisbutiken Exet och övergick sedan till att arbeta med administration på kontoret, så småningom kom hon in på lönefrågor. Exet omvandlades till Willys och den delen Jessica arbetade på blev grunden till Axfood Shared Service Center när centret sattes upp år 2003. Sedan dess har Jessica arbetat först som löneadministratör för att sedan gå vidare som teamledare och därefter avdelningschef för Lön.