Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

En handlar'n-butik med ambitioner

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood 12 oktober 2012

Igår besökte jag Handlarn i Vattholma norr om Uppsala för att prata på ett offentligt möte i butiken om mat- och miljöfrågor.

Igår besökte jag Handlarn i Vattholma norr om Uppsala för att prata på ett offentligt möte i butiken om mat- och miljöfrågor.

Det är en butik, vars aktier ägs av en lokal intresseförening, som vill profilera sig på miljöfrågor och få folk att handla mer i Vattholma istället för i Uppsala. Tågpendlare, som vill slippa släpa kassar på tåget, är en intressant målgrupp.

Den första kund som jag träffade var Lisa Johansson, syns på bilden, som gick på mig direkt och frågade om jag inte kunde påverka så att det blev mer ekologiska produkter i butiken. Själv hade hon handlat mycket ekologiskt och Garant Såklart. 

Handlarn i Vattholma har betydligt mer ekologiskt än man brukar ha i små butiker. Dessutom har man ambitioner att öka utbudet av både ekologiskt och närproducerat. En slogan som de tycker passar Handlarn konceptet är: ”Handla där du bor, det är billigare än du tror.”

Kategorier: Svenskt Klimat
Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Om skribenten:

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Åsa Domeij är Axfoods hållbarhetschef och ordförande i Delegationen för cirkulär ekonomi. Tidigare har hon bland annat varit verksam inom SLU och suttit i riksdagen för Miljöpartiet. Hon har bloggat om hållbarhetsfrågor på axfood.se sedan 2009. I bloggen vill Åsa inspirera till mer hållbar matkonsumtion och -produktion. 2021 utsågs hon till en av Sveriges 20 mäktigaste inom hållbarhet av Aktuell Hållbarhet.