Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Monica Längbo: "Vi ska ha en öppen kultur där medarbetare trivs"

Monica Längbo, HR-direktör Axfood 22 augusti 2022

För oss inom Axfood är det självklart att alla människor har lika värde och rätt till samma möjligheter. Under Pride-månaden uppmärksammar vi detta genom att lyfta regnbågens färger lite extra.

Under Jönköping Pride (22-28/8) får Axfood-flaggan utanför Axfood SSC-kontoret färgglatt sällskap.

För oss inom Axfood är det självklart att alla människor har lika värde och rätt till samma möjligheter. Under Pride-månaden uppmärksammar vi detta genom att lyfta regnbågens färger lite extra.

Inkludering och mångfald är bärande delar i Axfoods affärsstrategi och kultur. Pride betyder ”stolthet” på engelska. Priderörelsens mål är att du ska vara stolt för den du är och att ingen ska behöva dölja sitt rätta jag. Detta är något vi som arbetsgivare står bakom.

Vi ska ha en öppen kultur där medarbetare trivs och utvecklas. Alla ska känna sig värdesatta. Du ska kunna vara dig själv på jobbet och uppskattas för den du är oavsett roll, sexuell läggning eller bakgrund.

Axfood tar ställning i färg

Under augusti låter vi Axfoodkoncernens intranät färgas i regnbågens färger. På våra lagerorter runt om i landet och på Axfood Shared Service Center i Jönköping syns stolta regnbågsflaggor när Pride firas lokalt. I Stockholm bjöd Urban Deli in till Pride Extravaganza – ett extra festligt firande – när Pride anordnades i huvudstaden första veckan i augusti.

Diskriminering av människor på grund av sexuell läggning eller könsidentitet står i strid med den grundläggande principen om alla människors lika värde och rättigheter. På Axfood har vi länge arbetat med en inkluderande kultur och inkluderande processer för allas rättvisa möjligheter.

Tyvärr utsätts fortfarande många hbtqi-personer för fördomar, diskriminering och hatbrott. Vi vill vara mycket tydliga med att alla oavsett sexuell läggning ska inkluderas och värdesättas hos oss.

Kategorier: Monica Längbo, HR-direktör Axfood
Monica Längbo, HR-direktör

Om skribenten

Monica Längbo, HR-direktör

Monica Längbo är HR-direktör för Axfood sedan 2019. Monica är en efterfrågad föreläsare ofta med fokus på ledarskap, framtidens arbetsmarknad och mångfald och inkludering. Här delar hon med sig av HR-spaningar kring Axfood och vår omvärld.