Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Årets nominerade till Garant Ekostjärna

8 december 2016

Garant är för femte året i rad en av huvudsponsorerna för den ekologiska branschdagen och delar ut priset Garant Ekostjärna på Ekogalan 26 januari 2017.

Garant är för femte året i rad en av huvudsponsorerna för den ekologiska branschdagen och delar ut priset Garant Ekostjärna på Ekogalan 26 januari 2017.

Syftet med priset är att uppmuntra och stödja utvecklingen inom den ekologiska livsmedelsproduktionen. De som nominerats uppfyller kriteriet att vara ”ett företag som med nytänkande och affärskänsla har utvecklat ett eller flera led i värdekedjan ’Från idé till butik’ så att konsumentens urval av prisvärda ekologiska och klimatsmarta produkter i hyllan ökar.”

... och de nominerade är:

Reko Kyckling
Med kärlek levererar Reko en så bra ekologisk och KRAV-märkt kyckling som möjligt. Kycklingarna växer upp långsamt i sin egen takt, de lever länge och äter ett reko ekologiskt foder fritt från antibiotika och GMO-manipulerade växter.

Risenta
Risenta är nytänkande och i tiden. Med t ex vegobiffpulver där man bara adderar vatten gör Risenta bra och hållbar mat till något enkelt att tillaga även för en stressad småbarnsfamilj eller person som vill äta bra och hållbart men inte har kunskapen kring att göra en egen vegorätt.

Juica Sverige
Grönsaksjuicer gjorda på ekologiska råvaror, och dessutom Eko-certifierade, som levereras direkt hem fem dagar i veckan. Med e-handeln gör juica.se det enkelt, oavsett var man bor i landet. 
Ekologiska branschdagen med Ekogalan arrangeras av Ekoweb på Grand Hôtel i Stockholm den 26 januari 2017.

Tidigare vinnare av Garant Ekostjärna:
2016 - The Smiling Group
2015 - Scandinavian Organics
2014 - Green n'Lean
2013 - Sju gårdar

Kategorier: Hållbarhet Axfoodfamiljen Egna varor