Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood vinner pris för bästa delårsrapport

20 september 2018

Axfood tog med maximalt antal poäng hem vinsten i kategorin “Bästa delårsrapport” i Kanton och Aktiespararnas tävling.

Axfood tog med maximalt antal poäng hem vinsten i kategorin “Bästa delårsrapport” i Kanton och Aktiespararnas tävling.

Under onsdagen tog Axfood emot priset “Bästa delårsrapport” i Wenströmsalen på IVAs konferenscenter. Med full pott, 19 poäng, tilldelades Axfood förstaplatsen med motiveringen:

“Axfoods delårsrapport uppfyller högt ställda förväntningar på finansiell information och klarar av att kommunicera detta till marknaden på ett snabbt och effektivt sätt. Samtidigt kompletteras innehållet med spännande vd-ord och hållbarhetsuppdateringar utöver det vanliga i en anda som väl speglar Axfood som helhet”.

– Vi är grymt stolta över juryns motivering. Att hela vår finansiella rapportering andas det som Axfood står för som koncern är det bästa betyg vi kan få. Det är också fint att kapitalmarknaden uppskattar att vi beskriver hur vårt hållbarhetsarbete utvecklas, säger Cecilia Ketels, Head of Investor Relations på Axfood.  

"Högsta kvalitet under tidspress"

Johanna Jonsson på Koncernekonomi är glad över att arbetet inom ekonomi uppmärksammas.

– Det känns jättekul. Vår verklighet är att hålla högsta kvalitet på finansiell information under tidspress. Det är mycket jobb som ska göras på väldigt kort tid och det får inte blir fel. Det blir många analyser och granskningar innan vi publicerar rapporten kort tid efter att kvartalet är slut, säger hon.

Det här är inte första gången Axfood kammar hem vinsten i kategorin “Bästa delårsrapport”. Axfood vann bland annat både 2011 och 2012.

Priset “Bästa delårsrapport” delas ut i tävlingen “Årets börsbolag” som är Sveriges största tävling inom finansiell kommunikation och investerarrelationer. Tävlingen startades 1980 av Aktiespararna och har arrangerats av Kanton med Aktiespararna som huvudsponsor sedan 2007.

Kategorier: Axfoodfamiljen Axfood