Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

De är nominerade till Garant Ekostjärna 2019

10 januari 2019

Garant Ekostjärna delas ut på Ekogalan i Stockholm den 31 januari. Utmärkelsen syftar till att uppmuntra och stödja utvecklingen inom den ekologiska livsmedelsproduktionen. Här är årets tre nominerade.

Foto: Pressbild

Garant Ekostjärna delas ut på Ekogalan i Stockholm den 31 januari. Utmärkelsen syftar till att uppmuntra och stödja utvecklingen inom den ekologiska livsmedelsproduktionen. Här är årets tre nominerade.

Axfoods eget varumärke Garant är för sjunde året i rad en av huvudsponsorerna för Ekogalan som arrangeras av branschorganisationen Ekoweb.

På galan delar Garant ut årets Ekostjärna till den leverantör som har utmärkt sig på ett kreativt sätt för att öka konsumentens utbud av ekologiska produkter.

– Då både konsumenter och dagligvaruhandel har stort fokus på hållbarhet är årets nominerade utvalda efter hur väl de kombinerar ekologisk produktion med hållbarhet, säger Ulf Renée, marknadschef för Axfoods egna varor.

De är nominerade till Garant Ekostjärna

Polarbröd

I generationer har familjeföretaget Polarbröd bakat bröd i fem generationer med visionen att kunna erbjuda ett gott och näringsmässigt bröd som producerats etiskt och hållbart. Sedan 1972 fryser Polarbröd ner det nybakade brödet och transporterar det i en obruten fryskedja från bageri till butik för att bevara färskhet, smak och näringsämnen samt minska spill. Att producera hållbart är en uttalad ambition och Polarbröd investerar i vindkraftverk, fossilfria förpackningar och transporter sker med förnybar energi.

Löfbergs

Familjeägda företaget Löfbergs är sedan starten 1906 ett begrepp inom svensk fikakultur där ett gott kaffe är en förutsättning. Löfbergs har alltid haft ett långsiktigt, värderingsdrivet och hållbart perspektiv i sina affärer. Viljan att ständigt utvecklas och vara i framkant har medfört att Löfbergs är en av världens största importörer av ekologiskt- och Fairtrade-märkt kaffe.

Frebaco

Frebaco utvecklar och tillverkar sina produkter på Västgötaslätten där de flesta råvarorna odlas och den samlande kunskapen finns bevarad. Basen i sortimentet är spannmål, en given grund i näringsriktig kost. Frebaco lägger stora resurser för att produkterna skall vara säkra och av högsta kvalité samt produceras med så liten miljöpåverkan som möjligt. Frebaco är certifierade för ekologisk produktion och i sortimentet ingår KRAV-märkta produkter.

Läs mer om Ekogalan på Ekoweb.nu

Kategorier: Egna varor