Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Garant Bowls med Cashewmeetly – utsedda till årets bästa hälsomat

31 januari 2023

Garant Bowls med Cashewmeetly, Indian Dhal och Spicy Korean, blev utvalda till årets färdigrätt 2023 när Sveriges största hälsomagasin MåBra utsåg årets bästa hälsomat.

Färdigrätter på Cashewmeetly

Garant Bowls med Cashewmeetly, Indian Dhal och Spicy Korean, blev utvalda till årets färdigrätt 2023 när Sveriges största hälsomagasin MåBra utsåg årets bästa hälsomat.

Garant Bowls med Cashewmeetly, Indian Dhal och Spicy Korean, säkrade utmärkelsen årets färdigrätt när hälsomagasinet MåBra utsåg sina årliga favoriter av produkternyheter som de tycker är bra val för hälsan.

Juryns kriterier och utlåtande

Juryn som smakat sig igenom produkterna har synat både ingrediensförteckningar, näringsdeklarationer och energiinnehåll. I bedömningen har de även tagit hänsyn till livsmedlens klimat- och miljöpåverkan samtidigt som de värderat inspiration till ett sundare liv där de ser kosten som en viktig byggsten.

I utlåtandet om Garants unika och frysta färdigrätter skriver MåBra-redaktionen: ”Mer än 50 procent grönsaker, fullkornsris och så den nya spännande råvaran cashewmeetly. Cashewmeetly är cashewäpple, alltså själva frukten, som annars slängs, när man plockar ut cashewnöten. Texturen är köttliknande och smaken är sötsyrlig med mycket umami. Bowlsen finns i kryddig indisk variant och i fräsch koreansk.”

Garant Bowls med Cashewmeetly – hållbara val i frysdisken

För Axfood är det viktigt att erbjuda bra och hållbar mat. Det gör frysen till en utmärkt kategori där man enkelt kan erbjuda bra produkter oavsett säsong. Därför lanserade vi hösten 2022 Garant Bowls med Cashewmeetly som är framtagna i samarbete med Cashewmeetly och grundaren Linnea Falkinger.

– Det känns jättekul att vinna i årets MåBra-val i en så viktig och aktuell kategori inom hållbar hälsa och mat. Här har helt klart vårt fina samarbete med vår leverantör tillsammans med Cashewmeetly haft stor betydelse till att vi lyckats så bra, säger Emelie Sandström, EMV inköpare Dagab.

Utgångspunkten för Linnéa Falkingers arbete har hela tiden varit att bygga produkten kring en cirkulär, hållbar och social affärsmodell. Råvaran är en restprodukt från cashewäpple som istället för att kastas förädlas till ett naturligt och växtbaserat alternativ till kött.

– Jag är både glad och stolt, priset är verkligen ett kvitto på att vårt engagemang och samarbete med Garant med fokus på att göra gott från jord till bord verkligen har givit de resultat vi hoppats på säger Linnéa Falkinger, den sociala entreprenören bakom Cashewmeetly.

Läs mer om Axfoods samarbete med Cashewmeetly:
Axfood och Garant först i världen med färdigrätter på cashewäpple från Cashewmeetly

Kategorier: Hälsa Innovation