Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Garant Juicy Vegan Burger – veganskt för köttälskare

17 september 2018

Kan en vegansk burgare uppfylla köttälskarens krav på en riktigt bra burgare? Det tror vi, och välkomnar Garant Juicy Vegan Burger till våra butiker.

Kan en vegansk burgare uppfylla köttälskarens krav på en riktigt bra burgare? Det tror vi, och välkomnar Garant Juicy Vegan Burger till våra butiker.

Allt fler säger sig vilja minska sin köttkonsumtion för klimatet och den egna hälsans skull. Men ibland kan det vara en utmaning att bekanta sig med nya rätter. Nu lanseras Garant Juicy Vegan Burger, en saftig burgare med köttig textur – men helt vegansk.

Juicy Vegan Burger, som "blöder" av rödbetssaft, har sedan i somras funnits på menyn hos till hälften Axfoodägda Urban Deli. Efter succén på restaurangerna lanserar nu Axfoods eget varumärke Garant tillsammans med Urban Deli Juicy Vegan Burger i frysdiskar runtom i landet.

Hundra procent växtbaserad

Burgaren är fri från soja och är hundra procent växtbaserad. Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein. Den går att steka och grilla och serveras med fördel medium rare.

– Juicy Vegan Burger är en innovation med starkt fokus på hållbarhet. Nu när den lyfts ut på en större marknad via våra butiker ger vi fler möjlighet att testa burgaren, säger Johan Neuman, chef för egna märkesvaror på Axfood.

Här hittar du Juicy Vegan Burger

Inom Hemköp ingår burgaren i konceptet "Variera med vego" där vegetarisk mat placeras bredvid kött i butikerna. Ett tiotal Willysbutiker kommer att sälja Juicy Vegan Burger bland frysta hamburgare, övriga butiker bland frysta vegetariska produkter.

Priset i butik är mellan 60-65 kronor per förpackning om 500 gram. Juicy Vegan Burger finns i butik från och med vecka 38.

Läs mer på garantskafferiet.se

Kategorier: Axfood