Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Hallå där… nya transportchefen!

4 juni 2015

Helena Johansson, ny transportchef i Axfood Sverige tillträder sitt nya jobb nu i juni.

Helena Johansson, ny transportchef i Axfood Sverige tillträder sitt nya jobb nu i juni.

Du ska ”ratta” 300 medarbetare, 150 lastbilar (och 100 släp) på åtta olika platser runt om i Sverige. Du blir med andra ord chef för av de största åkerierna i Sverige. Hur känns det?

– Som en spännande utmaning och att det är bra att verksamheten är spridd över Svergie, precis som våra kunder.

Vad är det som lockar dig mest med nya jobbet?
– Att få fortsätta utveckla transportverksamheten inom Axfood och sen miljöbiten. Att få fortsätta utveckla på den redan inslagna vägen och bidra till ett mera hållbart samhälle. Där kan vi på transportsidan göra mycket.

Något annat du ser fram mot?
– Ja, att få arbeta med något som vi alla har användning av i vardagen; mat. Jag tycker om ett jobb där jag får träffa mycket folk, och att ha roligt på jobbet. Det senare är mycket viktigt.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag kommer närmast från Samsung där jag varit ansvarig för logistikverksamheten i Norden. Jag har också en tidigare erfarenhet av både lager och transport efter flera år på Statoil som European Distribution Manager.

Hur ovanligt är det med en kvinna på den positionen?
– Det är nog ganska ovanligt, tyvärr, men vi är några stycken. Det här är fortfarande en väldigt mansdominerad bransch. Fast det ska vi ändra på nu…

Var blir din arbetsplats?
– Jag kommer förstås att resa runt mycket, speciellt inititalt för att lära känna medarbetare och verksamaheten. Men min arbetsplats blir lagret i Jordbro utanför Stockholm.

Slutligen. Kan du köra lastbil?
– Jag har inte körkort för lastbil men det finns många andra duktiga medarbetare som har det inom organisationen, så det ska nog funka ändå.

Kategorier: Axfoodfamiljen Karriär