Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Torsk- och algburgare från Garant

14 oktober 2021

Nu lanseras nästa innovation inom sjömat – en smakfull torsk- och algburgare från Axfoods varumärke Garant. Produkten finns att köpa på Hemköp, Willys, Mat.se och Tempo.

Garants torsk- och algburgare.

Garants torsk- och algburgare.

Nu lanseras nästa innovation inom sjömat – en smakfull torsk- och algburgare från Axfoods varumärke Garant. Produkten finns att köpa på Hemköp, Willys, Mat.se och Tempo.

Garant jobbar aktivt med att hitta fler goda och hållbara alternativ i fiskdisken för att visa bredden av vad haven kan servera på middagsborden. Målet är att kunna utöka sortimentet av tång och alger i butik. De är dessutom klimateffektiva livsmedel med bra proteinkällor att kunna variera vardagsmaten med.

Garant torsk- och algburgare 4x100 g

Torsk- och algburgaren är en spännande och smakfull burgare producerad i Sverige. Burgaren är gjord på torsk och wakame-alg med smaker från det japanska köket. Den norskfångade torsken kommer från ett MSC-certifierat fiske. Burgaren är djupfryst och tillagas bäst genom att stekas på hög värme i ca 5–7 minuter tills den är genomstekt. Den går även utmärkt att grilla.

Servera som burgare med hamburgerbröd och klyftpotatis, eller med en asiatisk sallad med smaker av yuzu, mirin och sesamolja.

Vego i fiskdisken

Sedan tidigare har Garant även röd och svart tångcaviar i sortimentet. Veganska korn som är ett bra substitut till traditionell fiskrom.

 

För produktprover kontakta:
Felicia Bakir, kommunikatör egna märkesvaror Dagab – en del av Axfood, felicia.bakir@dagab.se

Klicka här för källa och högupplösta bilder

Garant betyder mat som är bra för dig och din omgivning. Det låter fint, det känns enkelt, men kvalitet kräver sitt arbete. Våra krav är höga, vår process kan ibland ta år. Det krävs mycket för att platsa i vårt skafferi. Men vi gör det svårt för att det för dig ska bli enkelt att välja något. Läs mer på garantskafferiet.se.

 

Kategorier: Egna varor