Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Urban Deli blir tillgängligt för fler stockholmare med konceptet På väg

29 mars 2022

Nu ger sig Urban Delis specialbyggda bilar ut på Stockholmsvägarna – fyllda med allt från fräscha luncher till goda middagar.

Nu ger sig Urban Delis specialbyggda bilar ut på Stockholmsvägarna – fyllda med allt från fräscha luncher till goda middagar.

– Som ett led i en förändrad livsstil hos våra kunder vill vi kunna göra vår mat tillgänglig för fler både när inspirationen tryter eller tiden är knapp, säger Maya Johansson, marknadschef på Urban Deli.

Corona-pandemin har inneburit en förändrad livsstil för många. Man jobbar hemifrån i större utsträckning och samtidigt har många lämnat innerstan för villalivet. Urban Deli väljer nu därför att skala upp konceptet Urban Deli på väg med fler områden, ett mer omväxlande sortiment och en digital lösning som gör det enkelt för kunderna att se när bilen kommer till dem.

Förutom att kunden kan handla sina luncher och middagskassar direkt från bilen, kan man nu även lägga en förbeställning på ett bredare sortiment för avhämtning. På så sätt blir det dessutom ett miljösmart alternativ till hemleveranser, då ett stopp delas av flera kunder.

Ett samarbete inom Axfoodfamiljen

Sara Sandås och Valentin Romanov arbetar båda som affärsutvecklare på Axfood och har tillsammans varit projektledare för satsningen.

– Det har varit ett oerhört roligt projekt att få jobba med. Först en mer strategisk fas i att planera hur vi vill ta ut konceptet till kund, till att faktiskt rent konkret få åka med i bilen och se hur allt blev och få ta del av positiv feedback från kunder, säger Sara Sandås.

Många inom Axfood har bidragit till satsningen med stort engagemang, där ledordet har varit vårt kärnvärde ”starkare tillsammans”.

– Till exempel har Dagab hjälpt oss både med bilarna och bakomliggande processer och etableringsavdelningen har bidragit till att hitta bra, strategiska platser för bilen. Av HR har vi fått hjälp att rekrytera säljare och våra jurister har som vanligt hjälpt oss med det roligaste av allt: avtal, tillstånd och GDPR, berättar Valentin Romanov.

Hybrid mellan foodtruck och kylbil

Antalet Urban Deli-bilar och nya områden kommer att skalas upp under hela 2022 och redan nu rullar två bilar runt på gatorna fyllda med smarriga rätter. Bilarna kommer att finnas vid både i bostads- och företagsområden under lunch- och kvällstid samt vid kommunikationshubbar. De specialframtagna bilarna är en hybrid mellan foodtruck och kylbil där ett brett sortiment från Urban Delis egna kök kommer finnas tillgängligt.

– Vi på Urban Deli vill göra matlivet enklare, godare och lyckligare. Det innebär bland annat att vi möjliggör en restaurangupplevelse hemma hos gästen med hjälp av våra middagskassar. Med konceptet Urban Deli på väg vill vi möta kunden där kunden är – oavsett om det är på kontoret eller hemma. Vi kommer dessutom att köra ut till ett flertal områden där restaurangutbudet idag är begränsat och hoppas på att bli ett uppskattat inslag i kundernas vardag, säger Maya Johansson.

Charkbricka till fredagsmyset och lunchsallader på menyn

På menyn hittar man bland annat kocklagade middagskassar för två, så som biff Rydberg, coq au vin och halstrad torskrygg, som endast kräver en sista handpåläggning från hemmakocken. Det finns även kalla och varma lunchalternativ som sallader, grytor och Urban Deli-klassikern koreansk råbiff. För den som vill unna sig något gott till fredagsmyset finns det ett urval från saluhallen och för den sötsugne både choklad i ugn och crème brûlée att välja på.

Urban Deli-bilarna kommer att finnas på följande platser:

Bromma, Solna, Nacka, Saltsjö Boo, Älta, Skarpnäck, Hägersten/Liljeholmen, Essingen, Sundbyberg, Norra Djurgårdsstaden, Täby, Sollentuna, Solna, Lidingö, Kista och Årsta.

Fler områden kommer att adderas löpande.
Detaljerat körschema finns på Urban Deli på väg.

Kategorier: Axfoodfamiljen