Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Urban Deli öppnar i Hagastaden

8 februari 2022

Vid årsskiftet 2023–2024 öppnar dörrarna till en ny Urban Deli i Stockholms nya life science-center Forskaren i Hagastaden, precis intill Axfoods huvudkontor. På menyn står ett lyckligare matliv med innovation, hållbarhet och hälsa i centrum.

Urban Deli öppnar i Forskaren i Hagastaden.

Vid årsskiftet 2023–2024 öppnar Urban Deli i Stockholms nya life science-center Forskaren i Hagastaden.

Vid årsskiftet 2023–2024 öppnar dörrarna till en ny Urban Deli i Stockholms nya life science-center Forskaren i Hagastaden, precis intill Axfoods huvudkontor. På menyn står ett lyckligare matliv med innovation, hållbarhet och hälsa i centrum.

Urban Deli och Vectura Fastigheter har nyligen slutit avtal om uthyrning av ca 1 500 kvm i Forskaren där innovativ mat och hållbarhet kommer att stå högt upp på agendan. Det nya landmärket byggs mellan Axfoods huvudkontor på Torsplan och Karolinska sjukhuset.

– Många kollegor inom Axfood är redan idag frekventa gäster hos oss, kanske särskilt på Urban Deli Sveavägen, så det ska bli riktigt kul att öppna så nära huvudkontoret. Samtidigt siktar vi även på att kunna leverera mat till Axfoods egen personalmatsal framöver. Det känns fantastiskt roligt att få jobba ännu mer med Axfoodfamiljen, säger Urban Delis vd Dan Jacobson.

Öppnar på entréplan

Forskarens ambition är att skapa en naturlig mötesplats som bidrar till bättre hälsa och välbefinnande, vilket går hand i hand med Urban Delis närvaro som kommer skapa mer liv och rörelse.

Med sin kombination av matbutik, saluhall, restaurang och bar kommer Urban Deli att öppna på Forskarens entréplan. Ambitionen är att skapa en levande mötesplats med ett stort matutbud över dygnets vakna timmar, från den nybakade frukostfrallan till aw och middag sent in på kvällen. I Forskaren kommer Urban Deli skapa en välkomnande atmosfär med mat som är god för både människa och miljö.

Hagastadens nya vardagsrum

– Urban Deli har från första stund varit den aktör som vi haft högst upp på vår önskelista. De bidrar i allra högsta grad till vår vision i byggnaden och för Hagastaden. Urban Deli och Forskaren blir Hagastadens nya vardagsrum, säger Micael Averborg, affärsutvecklingschef på Vectura.

Urban Delis Dan Jacobson fyller i:

– Det är riktigt roligt att vi rott denna satsning i land. Här kommer det samlas en mix av människor – akademi, näringsliv och allmänhet. Därför är vi övertygade om att Urban Deli Forskaren kommer bli Hagastadens mest levande mötesplats. Här står innovation, hållbarhet och hälsa i centrum och det kommer bidra till ett lyckligare matliv, oavsett om du väljer att äta i restaurangen eller ta med dig varor hem.

artikel_UD_forskaren_Micael Averborg och Dan Jacobsson.jpg
Micael Averborg, Vectura Fastigheter, och Dan Jacobon, Urban Deli.

Läs mer om Urban Deli

Läs mer om Forskaren

Kategorier: Axfoodfamiljen