Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Ekomatens gala

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood 1 februari 2013

Igår var det ekogala med presentation om läget på den ekologiska livsmedelsmarknaden på Grand hotell i Stockholm. Galan arrangerades av Ekoweb och Axfood var en av sponsorerna.

Igår var det ekogala med presentation om läget på den ekologiska livsmedelsmarknaden på Grand hotell i Stockholm. Galan arrangerades av Ekoweb och Axfood var en av sponsorerna.

Läget på marknaden är att ekologiskt inte växer lika snabbt som tidigare i dagligvaruhandeln men att tillväxten i offentliga kök är kraftig. Det var mycket diskussion både i föredragen och minglet om hur marknaden skulle kunna växa snabbare. Jag tog upp att kommunikationen måste bli mer produktanpassad, enkel och tydlig. Man behöver välja för respektive produkt om man ska fokusera på t ex kemiska bekämpningsmedel eller djur välfärd. Dessutom är det viktigt att handeln erbjuder både bra sortiment och priser.

Axfood delade ut ett pris på galan "Garants ekostjärna". Pristagare blev Sju gårdar som på ett affärsmässigt sätt kombinerat flera mervärden: ekologiskt, klimat och nära. Se gärna film om Sju gårdar: Igår var det ekogala med presentation om läget på den ekologiska livsmedelsmarknaden på Grand hotell i Stockholm. Galan arrangerades av Ekoweb och Axfood var en av sponsorerna. Läget på marknaden är att ekologiskt inte växer lika snabbt som tidigare i dagligvaruhandeln men att tillväxten i offentliga kök är kraftig. Det var mycket diskussion både i föredragen och minglet om hur marknaden skulle kunna växa snabbare. Jag tog upp att kommunikationen måste bli mer produktanpassad, enkel och tydlig. Man behöver välja för respektive produkt om man ska fokusera på t ex kemiska bekämpningsmedel eller djur välfärd. Dessutom är det viktigt att handeln erbjuder både bra sortiment och priser.

Axfood delade ut ett pris på galan "Garants ekostjärna". Pristagare blev Sju gårdar som på ett affärsmässigt sätt kombinerat flera mervärden: ekologiskt, klimat och nära. Se gärna film om Sju gårdar:

 

Kategorier: Ekologiskt
Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Om skribenten:

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Åsa Domeij är Axfoods hållbarhetschef och ordförande i Delegationen för cirkulär ekonomi. Tidigare har hon bland annat varit verksam inom SLU och suttit i riksdagen för Miljöpartiet. 2021 utsågs hon till en av Sveriges 20 mäktigaste inom hållbarhet av Aktuell Hållbarhet.