Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Bara ekobananer på Hemköp!

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood 5 juni 2014

Idag är det Världsmiljödagen och Hemköp firar med att lansera satsningen på att gå över helt till ekologiska bananer.

Idag är det Världsmiljödagen och Hemköp firar med att lansera satsningen på att gå över helt till ekologiska bananer.

Försäljningen av ekologisk mat i butikerna tog fart ordentligt under 2013 efter att ha ökat i långsammare takt under ett par år. En förklaring till att försäljningen tog fart kan vara att man inom offentlig sektor har varit framgångsrik med att öka andelen ekologisk mat. Det gör att många har mött ekologisk mat, inom t ex skolan, och att det har ökat intresset. En annan förklaring kan vara diskussionen om bekämpningsmedel och om djurvälfärd.

Intresset för ekologiska bananer har varit särskilt stort bland kunderna och därför har tiden blivit mogen att bara sälja ekologiska bananer i Hemköps butiker. Till hösten kommer förändringen att vara genomförd i alla Hemköps butiker. Tack alla kunder som har gjort det här möjligt!

 

Kategorier: Ekologiskt
Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Om skribenten

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Åsa Domeij är Axfoods hållbarhetschef och ordförande i Delegationen för cirkulär ekonomi. Tidigare har hon bland annat varit verksam inom SLU och suttit i riksdagen för Miljöpartiet. Hon har bloggat om hållbarhetsfrågor på axfood.se sedan 2009. I bloggen vill Åsa inspirera till mer hållbar matkonsumtion och -produktion. 2021 utsågs hon till en av Sveriges 20 mäktigaste inom hållbarhet av Aktuell Hållbarhet.