Påsken tillhör en av våra största mathelger. Innan jag försvinner iväg på några dagars ledighet vill jag passa på att skicka med några enkla men hållbara mattips inför helgen.
![](/globalassets/startsida/nyhetsrum/hallbarhetschefens-blogg/pask-agghalvor_liggande.jpg?preset=news-page-main-image-desktop)
Påsken tillhör en av våra största mathelger. Innan jag försvinner iväg på några dagars ledighet vill jag passa på att skicka med några enkla men hållbara mattips inför helgen.
· Sillen är en favorit under påsken. De allra flesta sillburkar i mataffärerna är numera MSC-märkta, vilket innebär att de är ett resultat av ett certifierat hållbart fiske som bidrar till mer välmående hav.
· Förhoppningsvis blir det med laxen som med sillen, det vill säga att den nästan uteslutande är miljömärkt. I laxens fall innebär det att den är ASC-märkt och därmed odlad på ett hållhart sätt.
· Potatisen är ett vanligt tillbehör till påsktallriken – och ett klimatsmart val i jämförelse med till exempel ris. Passa gärna på att leta upp de ekologiska knölarna!
· Som medveten konsument kan du bidra till att allt fler höns får gå fritt och sprätta och picka genom att välja KRAV-märkta ägg.
· Du som har undvikit att äta flygimporterad sparris under vintern kan nu äntligen hitta europeisk sparris i matbutikerna. Tänk på att vara lika rädd om den som tulpanerna och sätt därför sparrisen i vatten - då håller den längre. Sparris är faktiskt en blomma!
Glad påsk!
Åsa
P.S. Följ gärna bloggen genom att prenumerera här (scrolla ned en bit på sidan för att fylla i din mejladress)! D.S.