Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood blir Årets raket bland yrkesverksamma i Karriärbarometern

10 oktober 2023

När young professionals rankar attraktiva arbetsgivare i Karriärbarometern 2023 hamnar Axfood på topp 20. Dessutom klättrar Axfood hela 24 platser på listan för seniora yrkesverksamma.

När young professionals rankar attraktiva arbetsgivare i Karriärbarometern 2023 hamnar Axfood på topp 20. Dessutom klättrar Axfood hela 24 platser på listan för seniora yrkesverksamma.

Årets Karriärbarometer genomfördes mellan september 2022 till juni 2023. Företaget Universum ligger bakom undersökningen som besvaras av cirka 16 500 yrkesverksamma, vilket gör den till Sveriges största karriärundersökning. Karriärbarometern tar reda på vilka egenskaper som yrkesverksamma tycker är mest attraktiva hos en potentiell arbetsgivare samt vem de uppfattar som deras ideala arbetsgivare.

Från plats 44 till plats 20

Universum presenterar enskilda topplistor utifrån svaren från både young och senior professionals, där antalet år som yrkesverksam skiljer sig mellan minst 1 år (young) och minst 8 år (senior).

I kategorin Business/Economics klättrar Axfood från plats 44 till plats 20 bland gruppen senior professionals, vilket Universum själva benämner som en raket i rankingen. I rankingen där unga yrkesverksamma fått betygssätta Axfood är vi även där på plats 20 (21).

Toppar listan gör Spotify, Ikea och Google. De tre viktigaste områden för yrkesverksamma enligt undersökningen är en hög framtida lön, ledare som stöttar i utvecklingen och en trygg anställning.

”Roligt att det ger resultat”

Axfoodkoncernen är en stabil arbetsgivare som många förknippar med trygghet, utvecklingsmöjligheter och bra värderingar kopplat till hållbarhet och inkludering.

─ Det är jättekul att vi klättrar i rankingen. Vi har under de senaste åren satsat mycket på att nå ut med våra medarbetare och låta dem berätta om Axfood som arbetsgivare och vilka möjligheter som finns inom Axfoodfamiljen. Det är roligt att det ger resultat! Tack alla fantastiska kollegor som har varit med och ställt upp i detta arbete – ni är Axfoods möjliggörare, säger Sophie Paus, HR-specialist med ansvar för employer branding på Axfood.

Kategorier: Karriär