Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood utsett till Årets börsbolag 2021/2022

8 september 2022

Axfood har utsetts till Årets börsbolag 2021/2022. I tävlingen som arrangeras av Kanton fick Axfood maxpoäng i deltävlingarna Bästa årsredovisning och Bästa delårsrapport samt högst poäng i deltävlingen Bästa IR-webbplats.

Alexander Bergendorf, chef för Investor Relations på Axfood

Alexander Bergendorf, chef för Investor Relations på Axfood

Axfood har utsetts till Årets börsbolag 2021/2022. I tävlingen som arrangeras av Kanton fick Axfood maxpoäng i deltävlingarna Bästa årsredovisning och Bästa delårsrapport samt högst poäng i deltävlingen Bästa IR-webbplats.

Årets börsbolag arrangeras av Kanton och är Sveriges mest omfattande tävling inom finansiell kommunikation och investerarrelationer.

Med maxpoäng i deltävlingarna Bästa årsredovisning och Bästa delårsrapport samt högst poäng i deltävlingen Bästa IR-webbplats stod Axfood som totalsegrare i Årets börsbolag 2021/2022. 

Transparens i kommunikationen – ett av kriterierna som fällde avgörandet

Vid prisutdelningen den 8 september uttryckte juryn särskilt stor uppskattning för den ärlighet och transparens som de upplever genomsyrar Axfoods kommunikation i de finansiella rapporterna och på IR-webbplatsen.

Alexander Bergendorf, chef för Investor Relations på Axfood uttalar sig om utmärkelsen:

– Axfood strävar efter att upprätthålla en nära och kontinuerlig dialog med kapitalmarknaden, och vår finansiella kommunikation ska alltid hålla hög kvalitet och vara proaktiv. Att utses till Årets börsbolag 2021/2022 är ett fint erkännande och en utmärkelse som vi är väldigt stolta över. Att vara öppna och transparenta kring vår verksamhet och dess utveckling är viktigt för oss för att skapa förtroende och förståelse för bolaget, och därför är det dessutom väldigt roligt att juryn särskilt uppmärksammar det som en röd tråd i vår kommunikation.

Juryns motivering till priset – Årets börsbolag 2021/2022

“Genom en heltäckande årsredovisning där bolaget på ett transparent och enkelt sätt presenterar relevant information löper en röd tråd med utgångspunkt i en tydligt strategisk inriktning. Bolagets löpande finansiella rapportering under årets sker i form av väl genomarbetade och transparenta delårsrapporter som kontinuerligt följer upp relevant marknadsutveckling. Som komplement till bolagets rapporter finns en lättnavigerad hemsida där användaren hitta allt från historiska data till aktuell information avseende verksamheten och dess arbete. Genom att effektivt utnyttja möjligheterna i de tre kanalerna möjliggör bolaget för sina intressenter att fatta välgrundade beslut.”

Mer information om tävlingen Årets börsbolag

Årets börsbolag startades 1980 av Aktiespararna och har arrangerats av Kanton sedan 2007. Läs mer om tävlingen och juryn på Kantons webbplats: Årets börsbolag

Kategorier: Investerare