Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Invigning av Axfoods ombyggda huvudkontor

27 april 2021

Flexibilitet, inspiration och fokus på samarbete över bolagsgränserna. Så ska Axfoods ombyggda huvudkontor i centrala Stockholm upplevas när medarbetare och besökare återkommer efter pandemin.

Anna Sohlberg, Monica Längbo, Sara Kraft Westrell och Monica Tangen inviger Axfoods ombyggda huvudkontor på Torsplan i Stockholm.

Projektledare Anna Sohlberg, HR-direktör Monica Längbo och kommunikationsdirektör Sara Kraft Westrell invigde Axfoods huvudkontor fredag den 16 april 2021. Medarbetare röstade fram att invigningen skulle ske med en två meter lång baguette, nygräddad av Urban Deli, som ingår i Axfood. Foto: Elin Andersson.

Flexibilitet, inspiration och fokus på samarbete över bolagsgränserna. Så ska Axfoods ombyggda huvudkontor i centrala Stockholm upplevas när medarbetare och besökare återkommer efter pandemin.

I ungefär ett år har delar av Axfoods huvudkontor på Torsplan i Stockholm varit stängt för ombyggnation. Den 16 april öppnades dörrarna och medarbetarna i huset fick hänga med på en digital rundtur i lokalerna.

– Kontoret har fått ett ordentligt lyft och möter nu vårt behov av mer plats och flexibilitet. Förhoppningen är att skapa en gemenskap där alla i huset, och självklart våra besökare, lockas att nyttja lokalerna hela dagen. Det ska kännas inspirerande att jobba, samarbeta och umgås här, säger Anna Sohlberg, projektledare på Dagab och ansvarig för ombyggnationen.

artikel_kontor_torsplan_bistron.jpg
Bistron: En matsal med över 280 sittplatser samt serveringsdel står nu färdig. Under invigningen fick medarbetare rösta på matsalens nya namn, där ”Bistron” blev det vinnande förslaget.

Vanligtvis arbetar runt 900 anställda på huvudkontoret, däribland medarbetare inom ett flertal av Axfoods bolag som Hemköp, Middagsfrid, Snabbgross och Dagab. Alla uppmanas fortfarande att jobba hemifrån i möjligaste mån, men kan se fram emot att nyttja nya, fina lokaler när omständigheterna tillåter.

– Vi trivs på Torsplan och är här för att stanna under många år framöver. Sedan vi flyttade hit 2013/2014 har vi växt som koncern och blivit fler, och det har därmed uppstått nya behov som vi ville tillgodose, berättar Sara Kraft Westrell, kommunikationsdirektör på Axfood.

Utöver ett behov av fler sittplatser i matsalen och fler samarbetsytor behövdes även större provkök för medarbetare på Dagab och Middagsfrid som arbetar med mat och kvalitetssäkring. Resultatet blev en helt ny matstudio med gott om plats för alla matkreatörer och sensorikexperter som tillagar och testar mat.

artikel_kontor_torsplan_lounge.jpg
Lounge: Efter ombyggnationen har en helt ny yta för samarbete och umgänge tillkommit. ”Kärnan” är en lounge som alla medarbetare inom Axfood kan nyttja fritt.

artikel_kontor_torsplan_lobby.jpgLobby: I lobbyn välkomnas både besökare och medarbetare via den nya huvudingången från Solnavägen 4. 

Axfoods fyra kärnvärden levandegör lokalerna

Axfoodfamiljens kärnvärden har i designprocessen översatt till fysisk form för att skapa en levande miljö som främjar gemenskapen inom koncernen.

  • Kärnvärdet ”Butiken är vår scen” kommer fram genom matglädje som ska gå som en röd tråd genom lokalerna.
  • Kärnvärdet ”Vi har koll” speglas i den medvetenhet och hållbarhet som genomsyrar allt från materialval och ett stort återbruk av möbler till den levande växtvägg som pryder matsalen.
  • Kärnvärdet ”Vi är starkare tillsammans” kommuniceras tydligt genom den familjära stämning som har skapats. Exempelvis representeras Axfoods alla bolag i namnen på de mötesrum som finns för besökare och en helt ny lounge har skapats för att medarbetare från de olika verksamheterna inom Axfood enkelt ska kunna umgås och arbeta tillsammans.
  • Kärnvärdet ”Vi utmanar” kommer fram genom en framåtlutad atmosfär med oväntade inslag som spännande materialval, energigivande färger och innovativa lösningar.

artikel_kontor_torsplan_kärnvärde.jpgKärnvärden: Axfoods fyra kärnvärden lyser upp det nya kontoret. Här "vi är starkare tillsammans" som symboliserar koncernens gemensamma kraft. 

Kategorier: Axfoodfamiljen