Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Nya Matmissionen har öppnat

13 september 2016

Klockan 9.30 var det tårta och bandklippning. Ett par timmar senare var det dags för de första kunderna att få kliva in. Matmissionen har öppnat – igen.

Klockan 9.30 var det tårta och bandklippning. Ett par timmar senare var det dags för de första kunderna att få kliva in. Matmissionen har öppnat – igen.

Axfood har varit med i projektet sedan första början. Från idé till att samarbetet med Stockholm Stadsmission tog fart och som ledde fram till att den första butiken, Nordens första social supermarket, öppnades i Rågsved i december 2015. Som sedan olyckligt brann ner ett halvår senare.

Direkt började arbetet med att finna en ny lokal och lösningen stod Willys för som erbjöd sina gamla lokaler i Veddesta köpcentrum i Järfälla väster om Stockholm.
– Folk från Willys etableringsteam hjälpte också till med inredning och att sommarens tuffa jobb klarades av på bara några veckor, säger butikschefen Johan Rindevall tacksamt.

Och på tisdagen var det alltså premiärdags.
Bland folk från Stockholms Stadsmission, Axfood, Axfoods kedjor, journalister och övriga minglare vid invigningen fanns också de två vännerna Lina Lindegren och Thekra Sazkar som båda var stamkunder i den tidigare butiken i Rågsved.
– Vi har verkligen saknat Matmissionen och är så glada att den öppnat igen. Det blir lite längre att åka för oss den här gången men det får vi lösa, säger Lina.

Ett flertal Willys-butiker, Hemköp Jakobsberg, Axfood snabbgross och även Axfoods stora lager i Jordbro är med och skänker mat den här gången.
– Att minska matsvinnet är en viktig del i Axfoods hållbarhetsarbete. Kan vi dessutom göra det på ett sätt som gör att det kommer människor i ekonomiskt utsatt till godo är det förstås dubbel glädje, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

Tack för att du handlar hos oss och ser bortom nära bäst före-datum och små skavanker.

Kategorier: Hållbarhet Axfoodfamiljen