Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Mycket på gång för Middagsfrid

16 februari 2018

Ny logga, ny hemsida och Bistrokassen - ett samarbete med Urban Deli, är några nyheter från Middagsfrid. Vi pratar med Mikael Sahlsten, ansvarig för Middagsfrid, som vill inspirera till en godare vardagsmiddag.

Mikael Sahlsten, ansvarig för Middagsfrid

Ny logga, ny hemsida och Bistrokassen - ett samarbete med Urban Deli, är några nyheter från Middagsfrid. Vi pratar med Mikael Sahlsten, ansvarig för Middagsfrid, som vill inspirera till en godare vardagsmiddag.

Bistrokassen, vad är det?

− Det korta enkla svaret är vardagslyx! Det är ett spännande samarbete med Urban Deli, en helt ny kasse som vi lanserar vecka 10.

Och det är inte den enda nyheten?

− Nej, nyligen släppte vi också Melliskassen vars innehåll till hälften består av ekologiska varor och som ska räcka till 5-7 portioner. Bars, smoothies, energibollar och andra nyttiga mellanmål. Det är en tilläggsprodukt likt Frukostkassen och Fruktkassen som alla levereras tillsammans med någon av våra ordinarie matkassar.

Ny logga, ny hemsida, ny grafisk form och snart drar en reklamkampanj igång på stan. Berätta!

− Den nya loggan är tydligare och andas värme och mänsklighet. Reklamkampanjen kommer att synas på Stockholms gator och i sociala medier med premiär vecka 8. Den ska förstås bidra till att göra Middagsfrid ännu mera känt – och förhoppningsvis ge oss fler kunder.

Så vad skulle du säga att Middagsfrid står för i dag?

− Vi heter Middagsfrid och ska förtydliga vad namnet står för. Alla behöver lite mera Middagsfrid, tycker vi. Inte minst i dessa tider när många är så stressade och inte vet vad de ska äta till middag samma dag.

− Middagsfrid ska vara en frizon där vi vill inspirera till en godare vardagsmiddag. Ett mål som alla samlas kring och äter en god lagad måltid tillsammans.

Några ytterligare roliga nyheter att berätta?

− Javisst! Söndagsleveranser är numera avgiftsfria. Från vecka 1 införde vi ”Veckans snabba” i alla kassar. Vi levererar även pyssel i Barnkassen varje vecka från och med vecka 4. Vecka 9 börjar vi med ”Veckans grönsaksstavar” i Barnkassen. Det medföljer exempelvis extra morötter eller gurka som man kan ge barnen som snacks medan man förbered middagen. Från vecka 16 kommer det också att finnas en ”Helgmiddag” i Originalkassen 5 för 4, en lite lyxigare rätt som passar bra att tillagas på fredag/lördag.

Så till nyckelfrågan. Varför ska man välja Middagsfrid?

− Vi har nya recept varje vecka. Alla rätter provlagas veckovis av våra menyplanerare. Vi undviker onödiga tillsatser. Allt kött i våra kassar är färskt och svenskt. Vi har bara färska varor, vi levererar inga frysvaror. Vi tar alltid hänsyn till miljön vid val av fisk och rödmärkta fiskar på Världsnaturfondens lista går alltså bort. Vi strävar efter stor andel ekologiskt och säsongsbetonat i alla kassar. 

Läs mer: www.middagsfrid.se

Kategorier: Hållbarhet Axfoodfamiljen