Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Garants mejerisortiment nu 100 procent svenskt

1 oktober 2021

Nu bär samtliga mejerivaror från Axfoods eget varumärke Garant den blågula ursprungsmärkningen Från Sverige.

Garants mejerivaror med svenskt ursprung

Nu bär samtliga mejerivaror från Axfoods eget varumärke Garant den blågula ursprungsmärkningen Från Sverige.

2016 märktes Garants mjölk med den då nya Från Sverige-symbolen, en ursprungsmärkning som gör det enkelt för konsumenten att se att produkten är producerad i Sverige och av svenska råvaror.

Sedan dess har steg för steg tagits för att alla Garants mejerivaror alltid ska vara producerade i Sverige – och på enbart svensk mjölk. Nu är målet uppnått och hela mejerisortimentet från Garant bär den blågula Från Sverige-märkningen.

– Svensk mejerinäring är en viktig del av det svenska lantbruket. För oss är det också viktigt att möta den ökande efterfrågan och förväntan från konsumenterna på att kunna köpa produkter som är producerade i Sverige och av svenska råvaror, säger Johan Neuman, affärsområdeschef för egna märkesvaror (EMV) på Axfood.

Under de senaste fem åren har Garant-sortimentet och -produkterna i samarbete med de svenska mejerierna anpassats för att kunna garantera helsvensk råvara i samtliga av dem, från mjölk, grädde och gräddprodukter som gräddfil, yoghurt och crème fraiche till smör och hela det laktosfria mejerisortimentet.

– Genom stabila samarbeten och gemensamma åtgärder har vi kunnat nå målet om ett sortiment av uteslutande svenska mejeriprodukter för Garant. För oss är det viktigt eftersom svenska livsmedel har många viktiga mervärden att slå vakt om och stärka, såsom hög livsmedelskvalitet, god djuromsorg och låg användning av antibiotika, säger Johan Neuman.