Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Urban Deli fyller tio år

2 oktober 2019

I oktober har det gått tio år sedan Urban Deli öppnade sin första butik på Nytorget i Stockholm. Konceptet, som består av restaurang, bar, saluhall och matbutik, tillför både nytänkande och innovationskraft i Axfoodfamiljen.

I oktober har det gått tio år sedan Urban Deli öppnade sin första butik på Nytorget i Stockholm. Konceptet, som består av restaurang, bar, saluhall och matbutik, tillför både nytänkande och innovationskraft i Axfoodfamiljen.

När dörrarna slog upp på Nytorget 2009 blev Urban Deli snabbt en mötesplats både för de boende i området och långväga gäster. Idén som varit bärande för Urban Deli sedan starten är att det ska vara lika roligt att handla mat som att gå på krogen.

– Vi var några som hade erfarenhet från krogar i Stockholm och som även drivit matföretag. Tillsammans ville vi skapa en inkluderande och opretentiös plats som sjuder av liv och rörelse, doftar gott och där det finns en uttalad ambition att göra matlivet enklare, godare och lyckligare, säger Jesper Weidlitz, grundare och idag konceptansvarig på Urban Deli.

Medvetna val, hälsa och hållbarhet i fokus

Under sina tio år har Urban Deli gått från 15 till 400 anställda. Från en enhet på Nytorget finns Urban Deli idag på fyra platser i Stockholmsområdet. Axfood har varit minoritetsägare sedan start och äger idag 90 procent av Urban Deli, som fungerar som en spjutspets vad gäller innovation, trender och produktutveckling inom koncernen.

– Vi har ett uppskattat koncept som är väl anpassat till dagens förutsättningar, där många har ont om tid och vill göra mer medvetna val med fokus på hälsa och hållbarhet. Vi tror att framtiden talar för oss och utvecklar ständigt vårt erbjudande genom nytänkande och innovationer inom mat och dryck, säger Jesper Weidlitz.

Urban Deli serverar dagligen tusentals gäster och strävar efter att hela tiden ha den goda maten i fokus. Maten ska inte bara smaka gott, utan också produceras med hänsyn till människor, djur, miljö och klimat – utan onödigt resursslöseri.

– Vår kombination av restaurang, butik och saluhall ger oss möjligheten att skapa vårt eget kretslopp, där råvaror kan tas om hand och förädlas vidare istället för att slängas, säger Dan Jacobson, vd Urban Deli.

Ta del av firandet – besök Urban Deli i oktober

Under oktober månad firar Urban Deli tioårsdagen med unika erbjudanden och händelser. I restaurangerna finns utöver standardmenyn även en jubileumsmeny och en särskild tioårs-drinkmeny.

Den stora höjdpunkten sker på den faktiska födelsedagen den 19 oktober med ett extra stort firande på Urban Deli Nytorget. Matservering sker både inne och ute och från klockan 11 bjuds det på härliga upptåg fram till sen kväll. Alla är välkomna!

Läs mer om firandet och ta chansen att vinna en jubileumsmeny och skaldjursplatå för två på urbandeli.org.

Urban Delis framfart i Stockholm

  • 2009 öppnar Urban Deli första restaurangen på Nytorget i Stockholm
  • 2013 öppnar Urban Deli Sickla, som utöver grundkonceptet även får ett produktionskök för att tillgodose butiker med högkvalitativ och innovativ färdigmat
  • 2015 öppnar Urban Deli Sveavägen och verksamheten utökas med catering, takbar och hotell
  • 2018 tillkommer den senaste tillökningen på Urban Deli med en salladsbar, mindre butik och numera en restaurang på Stockholms centralstation

 

Kategorier: Axfoodfamiljen