Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Så utvecklar Axfood IT matbranschen

Så utvecklar Axfood IT matbranschen

Axfood har en av matbranschens största IT-avdelningar med drygt 300 medarbetare. Det möjliggör att vi kan ligga i framkant vad gäller digital utveckling och ny teknik inom områden som det digitala kundmötet, e-handel och våra egna arbetssätt. På Axfood IT finns allt från systemutvecklare och systemarkitekter till testledare och data scientists.

Det är genom de projekt som drivs av Axfood IT som vi tvärsöver hela Axfoodkoncernen kan jobba mer datadrivet och fortsätta utveckla och förbättra allt ifrån butikernas e-handel till logistiklösningar. Vårt mål är att utveckla branschens enklaste och bästa upplevelser kring maten. Det gör vi både genom nytänkande och smarta lösningar.

Inom Axfood IT är beslutsvägarna korta och allt vi gör har en tydlig röd tråd genom vår strategi, hela vägen från koncernnivå vidare till varje enskild medarbetare. Vårt mål är att vara marknadens mest attraktiva IT-organisation där vi dessutom är i framkant inom digital utveckling och automation. Och på tal om automation – visste du att Axfood IT är med och bygger norra Europas största logistikcenter för butik och e-handel? Här är automation och robotisering i fokus och vi spelar en viktig roll.

Axfood IT:s mål är att vara marknadens mest attraktiva IT-organisation, i framkant inom digital utveckling och automation.

Axfoods eget IT-labb

I koncernens eget IT-labb på huvudkontoret i Stockholm testas både befintliga och framtida tekniska lösningar. System och verktyg ska vara enkla och smidiga, både för koncernenbolagens medarbetare och kunder.

Stark gemenskap

Kulturen är stark inom Axfood IT och vissa skulle nog säga att den sitter i väggarna. Vi vill att varje medarbetare ska känna sig sedd och komma till tals, och här råder en skön, familjär och öppen stämning.

En gång per år har våra medarbetare möjlighet att göra praktik i butik, vilket betyder att vi åker ut och testar de lösningar vi själva varit med och tagit fram och utvecklat. På så sätt kommer vi närmare kundupplevelsen i butik och kan lättare förstå kundernas behov och önskemål.

Jobba på Axfood IT

Vi söker alltid efter spännande profiler med IT-kompetens. Är du vår nästa möjliggörare? Klicka här för att se alla lediga jobb inom Axfood IT just nu.

Är du nyfiken på vilka fler möjligheter som finns inom Axfood IT? Kontakta johan.westman@axfood.se.