Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Isak Selling, avdelningschef på Medarbetarsupport

Isak Selling började jobba extra på Axfood SSC under sin studietid och gick över till heltid så snart studierna var avklarade. Fem år senare går han in som avdelningschef på medarbetarsupporten och känner han att han hela tiden får utvecklas både som person och yrkesmässigt.

Porträtt Isak Selling

Isak Selling är en av två avdelningschefer på Axfoods medarbetarsupport. Foto: Sebastian Holmgren

Isak Selling började jobba extra på Axfood SSC under sin studietid och gick över till heltid så snart studierna var avklarade. Fem år senare går han in som avdelningschef på medarbetarsupporten och känner han att han hela tiden får utvecklas både som person och yrkesmässigt.

Hej Isak! Vad gör du på jobbet?

– Fram tills nu har jag arbetat på Axfoods medarbetarsupport och även varit HR-koordinator för arbetsmiljö och hälsa. I min roll som HR-koordinator är jag en länk mellan verksamheten och HR och är med och utvecklar system och processer. På Medarbetarsupporten svarar jag på frågor kring allt som rör en anställning – lön, semester, rekrytering och förmåner. Det är kul att vara med i allt som händer, och jag lär mig brett om det mesta inom HR. I slutet av 2022 fick jag möjligheten att ta över som avdelningschef med ansvar för gruppen Masterdata och Tid.

Beskriv hur det är att jobba på Axfood SSC!

– När jag började för fem år sedan var vi runt 8 personer. Vi breddar oss hela tiden och koncernen växer så nu är vi 23 i teamet. Jag är väldigt nöjd med mitt jobb – och ser ingen anledning att söka mig vidare. Vi står aldrig still. Jag utvecklas kontinuerlig och mitt jobb är väldigt lärorik.

Vad fick dig att söka till SSC?

– Jag visste inte så mycket om Axfood, men min syster jobbade här och tyckte att jag skulle söka praktik på Axfood SSC under mina studier. Tanken var att jag skulle ha praktik i mars 2018, men efter att ha varit på intervju inför det fick jag snabbt hoppa in och jobba extra. Det gjorde jag under studierna i 2 år och även under somrarna. När jag examinerades från HR-programmet gick jag direkt in på heltid.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Det är absolut kollegorna och stämningen. Jag är alltid sugen på att gå till jobbet! Alla är framåt och öppna, positiva och serviceminded. Det är fascinerande när vi nu växer och har många nya att den fina kulturen fortsätter. Det är en bra grupp att komma in i.

Hur har du utvecklats sedan du började på Axfood?

– Jag har utvecklats både som person och kunskapsmässigt. Jag uppskattar möjligheterna att få vara delaktig i olika projekt och få chansen att ta ansvar, att driva vissa frågor. Det är bra ledarskap på Axfood SSC – från toppen och ner. Cheferna är lyhörda och tydliga och bra på feedback. Jag känner mig hela tiden motiverad och får ofta nya möjligheter. Det är inte omöjlighet att jag är kvar i ytterligare fem år här eftersom jag får utvecklas hela tiden.

Hur skulle du beskriva kulturen? Beskriv stämningen i ditt team!

– Det är en härlig grupp i blandade åldrar. Alla drar åt samma håll och vi hittar ofta på teamaktiviteter tillsammans. Nu på fredag ska vi till exempel hänga med en kollega som är Friskis-instruktör på ett pass. Vi har en härlig stämning och gruppen är framåt och vill utvecklas. Vi hittar ofta sätt att effektivisera och lära av varandra och vi har roligt tillsammans.

Vad är du stolt över i ditt jobb?

– Jag är stolt över att jag är en del i ett stort maskineri och att det jag gör faktiskt gör skillnad. Jag är stolt när jag ges möjligheter, hittar lösningar och får vara med och driva förbättringar. Jag är också stolt över att jobba på Axfood. Koncernen har starka kärnvärden som genomsyrar det vi gör. Fina värderingar som är närvarande i allt vi gör.

Vad skulle du säga till en kandidat som är intresserad av att börja på Axfood SSC?

– Välkommen! Oavsett om det är ditt första jobb eller om du letar efter en trivsam arbetsplats med härliga kollegor och många utvecklingsmöjligheter så är det toppen på Axfood SSC! Det händer mycket hela tiden, man sitter inte med samma sak i fem år – det vet ju jag som testat!

Och slutligen, vilken är din favoriträtt?

– Det viktigaste är råvarorna – riktigt goda solmogna tomater och god ost. Jag gillar italienskt och att hålla det enkelt med bra råvaror.


Bakgrund Isak studerade HR-programmet med inriktning på företagsekonomi på Högskolan i Jönköping. I november 2017 började han jobba extra på Axfood SSC och samma dag som studierna var avklarade gick han in på en heltidstjänst på medarbetarsupporten på Axfood SSC. I slutet av 2022 befodrades han till avdelningschef på medarbetarsupporten med ansvar för Masterdata & Tid.