Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Lena Kristof, redovisningsekonom

− Jag har faktiskt aldrig varit med om en så inkluderande arbetsplats. Det är alltid roligt att komma till jobbet! Lena Kristof tycker att Axfoods redovisningscenter, ARC, är den bästa avdelningen, med de roligaste arbetsuppgifterna. Hon lyfter även den varma kulturen på Axfood SSC.

Lena Kristof på Axfood SSC.

Lena Kristof på Axfood SSC-kontoret i Jönköping. Foto: Sebastian Holmgren

− Jag har faktiskt aldrig varit med om en så inkluderande arbetsplats. Det är alltid roligt att komma till jobbet! Lena Kristof tycker att Axfoods redovisningscenter, ARC, är den bästa avdelningen, med de roligaste arbetsuppgifterna. Hon lyfter även den varma kulturen på Axfood SSC.

Hej Lena! Vad gör du på jobbet?

− Jag är avdelningschef på Axfoods redovisningscenter, ARC. Vi jobbar med handlarägda butiker, framför allt Hemköp- och Tempobutiker. Vi sköter allt som en redovisningsbyrå gör så som löner, skatter, deklaration, bokföring, kundreskontra, årsredovisningar, K10-underlag till deklaration och budget. Enligt mig är ARC den roligaste avdelningen på hela Axfood SSC (Axfoods Shared Service Center i Jönköping), vi gör verkligen allt!

Beskriv hur det är att jobba på Axfood SSC!

− Axfood SSC är en stor arbetsplats, runt 150 medarbetare. Det som är fantastiskt är att vi är måna om att alla ska vara inkluderade och sedda. Man känner igen de flesta, hälsar på alla, byter några ord vid kaffeautomaten. Det är en trevlig och trivsam arbetsmiljö. Jag har faktiskt aldrig varit någonstans där det varit så inkluderande och man känner sig så hemma som på den här arbetsplatsen. Just nu känner jag att jag vill jobba här tills jag är 70 år, det är roligt att gå till jobbet!

Vad fick dig att söka till Axfood SSC?

− Jag kom in via bemanningsföretag. Jag trivdes bra väldigt fort och sökte sedan tjänsten. Jag har jobbat som business controller innan i 16 år och tycker att det är så himla kul med praktisk redovisning. Många går den omvända vägen, men för mig är det här perfekt. Efter några år som redovisningsekonom fick jag möjligheten att ta steget till att bli avdelningschef för ARC.

Vad är roligast med ditt jobb?

− Jag tycker om själva jobbet och arbetsuppgifterna och jag tycker om miljön. Jag känner mig hemma här, det är lite som ens andra hem. Jag har så bra arbetskamrater. Vi har högt i tak, vi kan tycka olika och ändå tycka om varandra. Vi har en bra mix med individer som tillsammans blir en bra grupp.

Hur har du utvecklats sedan du började på Axfood?

− Massor! Jag var förhållandevis ny när det gäller praktisk redovisning när jag kom och jag lär mig mycket hela tiden och efter några år klev jag in i rollen som avdelningschef. Så länge det finns något att lära sig är det alltid roligt! 

Vad är du stolt över i ditt jobb?

− Jag är stolt över Axfood som företag. Axfood signalerar något sunt och bra – hållbarhet, mänsklighet och bra arbetsmiljö. Axfood är något positivt för alla. Bolaget värnar om många saker och är bra på att ta ställning och prata om det.

Vad skulle du säga till en person som är intresserad av att börja på ARC på Axfood SSC?

− Det är det bästa jobb man kan få! Det är verkligen en jättebra grund att bygga en bred ekonomisk erfarenhet på. Många har kommit till oss internt från andra avdelningar på SSC. Här får man lära sig allt från grunden med redovisning, analyser, ja helhetsbilden av vad ett företag är.

Och slutligen, vilken är din favoriträtt?

− En välgjord rödingfilé är inte fel − eller raggmunk och fläsk!

Bakgrund Lena började på Axfood i oktober 2017. Efter några år som redovisningsekonom klev hon in i rollen som avdelningschef för ARC. Dessförinnan har hon jobbat i 29 år på Posten, varav de 16 sista som business controller. Efter några kortare jobb landade hon på Axfood SSC.