Gå direkt till innehåll

Valentin Romanov, affärsutvecklare på Axfood

Valentin Romanov visade framfötterna och bad om mer ansvar. Efter lite drygt ett år på Axfood IT gick han från applikationsspecialist till systemansvarig för Axfoods e-handel. 2019 gick Valentin över till att jobba med affärsutveckling inom digitalisering och e-handel.

Valentin Romanov, affärsutvecklare på Axfood

Valentin Romanov, affärsutvecklare på Axfood

Valentin Romanov visade framfötterna och bad om mer ansvar. Efter lite drygt ett år på Axfood IT gick han från applikationsspecialist till systemansvarig för Axfoods e-handel. 2019 gick Valentin över till att jobba med affärsutveckling inom digitalisering och e-handel.

Hur kommer det sig att du hamnade på Axfood?

– Jag jobbade som konsult och sökte mig till något mer långsiktigt. Jag fick upp ögonen för Axel Johnson-koncernen när jag gjorde ett konsultuppdrag på Åhléns. Sedan hörde jag Antonia Ax:son Johnsons intervju i Värvet och letade upp hennes sommarprat från 2008. Något fastnade. Jag gillade tänket på mångfald. Axfood har koll på sin affär. Det känns väldigt stabilt, samtidigt som det händer mycket. Det finns utrymme att växa, att vara sig själv och att göra skillnad.

Du började som applikationsspecialist 2015 och gjorde sedan en snabb karriär internt.

– Ja, det var väldigt roligt. Jag kände att det fanns mer jag kunde göra och ta ansvar för så jag tog upp det med min chef. En eloge till honom som gav mig möjligheten. Jag blev systemansvarig och gjorde karriär inom IT innan jag gick över till att jobba med affärsutveckling när jag var redo för nya utmaningar i juli 2019.

Vad drev dig att skifta roll från systemansvarig till affärsutvecklare på Axfood?

– Jag ville fortsätta fokusera på det jag tycker är roligast, digitalisering, testa nya koncept och utveckling av e-handel. Jag ville också jobba med andra mindre varumärken i koncernen, förutom Willys och Hemköp som jag var van vid. Jag såg min möjlighet när affärsutvecklingsdelen växte och sökte nya kandidater så jag slog till och sökte en tjänst.

Vem skulle du rekommendera att börja på Axfood, inte minst inom IT?

– Jag har faktiskt tipsat flera av mina gamla kollegor att börja jobba här. Det är en bra plats att utvecklas på. Både de som har jobbat länge i branschen och de som är nyutexaminerade borde söka hit. Det finns plats för de som vill jobba långsiktigt med olika frågor och samtidigt utrymme för de som vill jobba med lite mer utforskande saker som snabbare lanseras på marknaden. För mig har Axfood varit en väldigt bra skola i hur IT och affärsutveckling på ett stort företag bör funka. Det är roligt för vi jobbar långsiktigt och snabbt parallellt. Vi kan bestämma något och fyra veckor senare är det lansering. Samtidigt har vi långa processer med två stora lanseringar om året. Det är som att blanda 100 meterslopp med maraton!

Vad är du stolt över att möjliggöra genom ditt arbete?

– Jag och en kollega har jobbat med att skala upp konceptet Urban Deli På Väg. Tillsammans utvecklade vi kundupplevelsen från start till slut och jobbade med allt från marknadsföring till hur siten kommer se ut, köpte in och anpassade nya bilar samt hittade rätt platser i Stockholm där bilen kunde stå. De specialbyggda bilarna rullar nu i hela Stockholm med stans godaste middagskassar och portionsrätter. Ett riktigt bra samarbete och koncept. Det möjliggör för kunder i större delar av Stockholm att ta del av Urban Delis erbjudande.

Vad händer i framtiden?

– Vi kommer att fortsätta att driva innovationsprojekt kring e-handel och digitalisering för att förbättra kundupplevelsen men också för att hitta nya sätt att nå kunden.

Bakgrund:

Valentin började jobba på Axfood som applikationsspecialist hösten 2015 och blev systemansvarig för e-handeln 2017. 2019 gick Valentin över till rollen som affärsutvecklare. Tidigare har han arbetat på bland annat konsultbyrå. Han har gått civilingenjörsutbildningen Industrial Engineering och Management på KTH.

Sök jobb inom Axfood IT 

Vill du som Valentin Romanov utvecklas inom Axfoodkoncernen? Sök jobb hos oss