Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Tydlig märkning hjälper kunden

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood 23 november 2009

I förra veckan meddelade Scan att man åter kommer att använda Krav-märket på det kött som är Krav-märkt.

I förra veckan meddelade Scan att man åter kommer att använda Krav-märket på det kött som är Krav-märkt.

Under en längre period har det inte gått att se på Scans förpackningar med ekologiska produkter om de är EU-ekologiska eller Krav-märkta. Det har bara framgått att de är ekologiska. Bra att Scan åter förbättrar informationen på förpackningarna.

Axfood var tidigt ute bland dagligvarukedjorna och tog ställning för att Krav-märket givetvis ska finnas med på Krav-certifierade produkter. Varför dölja viktig konsumentinformation?

Förutom själva informationsfrågan vill Axfood gärna gynna försäljningen av Krav-kött från gris eftersom djurskyddskraven är högre än för EU-ekologiskt. Vi vet att en stor del av de kunder som väljer ekologiskt gör det av djurskyddsskäl.

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Om skribenten

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Åsa Domeij är Axfoods hållbarhetschef och ordförande i Delegationen för cirkulär ekonomi. Tidigare har hon bland annat varit verksam inom SLU och suttit i riksdagen för Miljöpartiet. Hon har bloggat om hållbarhetsfrågor på axfood.se sedan 2009. I bloggen vill Åsa inspirera till mer hållbar matkonsumtion och -produktion. 2021 utsågs hon till en av Sveriges 20 mäktigaste inom hållbarhet av Aktuell Hållbarhet.