Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Hemköp Nordstan reducerar sin energiförbrukning

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood 24 augusti 2012

Igår öppnade Hemköp Nordstan i Göteborg sin helt nyrenoverade butik.

Igår öppnade Hemköp Nordstan i Göteborg sin helt nyrenoverade butik.

Butiken är ett bra exempel på hur man kan passa på att för aner energiförbrukningen i samband med ombyggnad. Nu går det åt mindre än hälften så mycket el som innan ombyggnaden. Butikschefen Örjan Axén har ett stort miljöengagemang och passade på att göra reklam för de miljömärkta (MSC) kungsräkorna som Axfood är först med. Nu kan man äta jätteräkor med gott samvete. Göteborgarna kan också räkna med att kunna handla från ett bra ekologiskt sortiment som dessutom kommer att bli allt bättre.

Kategorier: Svenskt
Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Om skribenten

Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood

Åsa Domeij är Axfoods hållbarhetschef och ordförande i Delegationen för cirkulär ekonomi. Tidigare har hon bland annat varit verksam inom SLU och suttit i riksdagen för Miljöpartiet. Hon har bloggat om hållbarhetsfrågor på axfood.se sedan 2009. I bloggen vill Åsa inspirera till mer hållbar matkonsumtion och -produktion. 2021 utsågs hon till en av Sveriges 20 mäktigaste inom hållbarhet av Aktuell Hållbarhet.