Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Mångfald och inkludering 365 dagar om året

Monica Längbo, HR-direktör Axfood 18 mars 2021

Mångfald och inkludering är något vi alla behöver arbeta för – det är affärskritiskt. Det är ett faktum att vi behöver olika perspektiv och kompetenser för att lyckas som företag.

Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow och HR-direktör Monica Längbo.

Mångfald och inkludering är något vi alla behöver arbeta för – det är affärskritiskt. Det är ett faktum att vi behöver olika perspektiv och kompetenser för att lyckas som företag.

För oss inom Axfood är varje dag en möjlighet att jobba inkluderande. Förra året tog vi oss in både på AllBrights gröna lista över jämställda börsbolag och diplomerades av Financial Times när vi säkrade en plats i deras ranking "Leaders in Diversity 2021".

I officiella sammanhang mäter vi kvinnor på ledande position inom Axfood. Här visar den senaste mätningen att vi har ökat från 30 till 33 procent – och extra glädjande är att alla butikskedjor går åt rätt håll. Ännu roligare är siffrorna när vi även räknar in teamchefer och arbetsledare i butik – då är nästan varannan chef kvinna (48 procent).

Som HR-direktör är jag stolt över att vi systematiskt jobbar med frågor kring inkludering och allas lika möjligheter – och extra glad blir jag när vi steg för steg går åt rätt håll. Mångfald och inkludering är något vi alla behöver arbeta för – det är affärskritiskt. Det är ett faktum att vi behöver olika perspektiv och kompetenser för att lyckas som företag.

På samma tema har Axfood återigen deltagit i Female Digital Engineer, ett initiativ för att föra samman kvinnliga studenter inom digitalisering med näringslivet. Även denna gång är intresset för Axfood stort. Kvinnliga ingenjörer lockas av vår spännande bransch, av de härliga Axfood-medarbetare de fått möjlighet att lära känna och våra värderingar kring hållbarhet och mångfald. Vi har mycket att vara stolta över och mycket som gör att nya talanger vill söka sig till just oss. För dig som letar efter nya möjligheter, du hittar alla lediga jobb just nu inom Axfoodfamiljen på vår karriärsida.

Monica Längbo

På bilden: Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow och Monica Längbo, HR-direktör. Foto: Fond&Fond

Kategorier: Monica Längbo, HR-direktör Axfood
Monica Längbo, HR-direktör

Om skribenten

Monica Längbo, HR-direktör

Monica Längbo är HR-direktör för Axfood sedan 2019. Monica är en efterfrågad föreläsare ofta med fokus på ledarskap, framtidens arbetsmarknad och mångfald och inkludering. Här delar hon med sig av HR-spaningar kring Axfood och vår omvärld.