Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Mat.se ”ekofierar” sin matkasse

6 februari 2019

Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på mer hållbar mat - med en hög andel ekologisk mat av totala försäljningen och ett stort ekologiskt utbud. Nu har Mat.se dessutom tagit fram möjligheten för kunden att ”ekofiera” sin kasse.

Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på mer hållbar mat - med en hög andel ekologisk mat av totala försäljningen och ett stort ekologiskt utbud. Nu har Mat.se dessutom tagit fram möjligheten för kunden att ”ekofiera” sin kasse.

Samtidigt som ekoandelen av den totala livsmedelsförsäljningen i  Sverige ligger på drygt 9 procent (2018) har Mat.se en andel på 16,4 och ökade sin försäljning av ekologiska varor med hela 28 procent (i kronor räknat)  under 2018. Tar man även med andra miljömärkningar, som Svenskt Sigill, Fairtrade, UTZ, MSC osv, blir andelen hela 33 procent av försäljningen.  

  Vi ser en fortsatt hög efterfrågan på ekologiskt och arbetar aktivt med kampanjer och kommunikation kring vårt ekologiska utbud till våra kunder. Vi har också en väldigt påläst och engagerad kundgrupp som ständigt efterfrågar ett mer ekologiskt, vegetariskt, veganskt och hållbart utbud, säger Anders Jacobsson, marknadschef på Mat.se

Mat.se har nu tagit fram nya funktioner där kunden bland annat har möjlighet att ekofiera sin matkasse. Detta innebär att kunden får upp ekologiska alternativ för sina produkter i kassan med information om prisskillnad och produktinformation och kunden kan då göra fler ekologiska val innan köpet slutförs.   

  Vi vill hjälpa kunden att handla mer ekologiskt genom att visa alternativ som kunden kanske har missat. Med detta hoppas vi kunna öka ekoförsäljningen, och därmed bidra till de mervärden som ekologiskt innebär för miljön, säger Ylva Bruzelius, hållbarhetsansvarig på Mat.se

Läs mer på www.mat.se 

För mer information kontakta:

Ylva Bruzelius, hållbarhetsansvarig på Mat.se, 073- 560 5569

Axfoods presstjänst: 0702-89 89 83

Kategorier: Mat.se