Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Mat.se öppnar veganbutik

21 februari 2019

Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar mat med ett stort ekologiskt och vegetariskt utbud. Bara under 2018 ökade försäljningen av vegetariska och veganska köttsubstitut med 126 procent, och utbudet ökade med nästan 50 procent. Nu vill Mat.se ta det till ytterligare en nivå.

Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar mat med ett stort ekologiskt och vegetariskt utbud. Bara under 2018 ökade försäljningen av vegetariska och veganska köttsubstitut med 126 procent, och utbudet ökade med nästan 50 procent. Nu vill Mat.se ta det till ytterligare en nivå.

  Efterfrågan på vegetariska och veganska färdigrätter som t.ex. sojaprodukter, tofu och havreprodukter ökar hela tiden och vi vill därför göra det ännu lättare för kunderna att göra valet mellan vegetariskt och veganskt genom vår nya speciella veganbutik, säger Ylva Bruzelius, hållbarhetsansvarig på Mat.se

Hösten 2017 öppnade Mat.se en vegobutik på sin hemsida som genast blev väldigt välbesökt, vilket även visat sig i försäljningen.

Veganbutiken innehåller närmare 200 produkter och utvecklas ständigt.  

  Vi vill hela tiden tillgodose våra kunder med vad de vill ha, samtidigt som vi vill hjälpa dem göra mer medvetna och hållbara val. Därför känns en veganbutik som rätt nästa steg för oss, säger Ylva Bruzelius.

Läs mer på https://www.mat.se/search.html?shop=Veganbutiken 

För mer information kontakta:

Ylva Bruzelius, hållbarhetsansvarig på Mat.se, 073- 560 5569

Axfoods presstjänst: 0702-89 89 83

Kategorier: Mat.se