Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Hemköp öppnar ny butik i Örby

13 december 2021

Sommaren 2023 öppnar Hemköp en ny butik i Örby i södra Stockholm som kommer att skapa ett 20-tal nya jobb.   –  Det blir en butik med stark färskvaruprofil, säger Lars Bodelson.

Bild Hemköp Örby

Sommaren 2023 öppnar Hemköp en ny butik i Örby i södra Stockholm som kommer att skapa ett 20-tal nya jobb.   –  Det blir en butik med stark färskvaruprofil, säger Lars Bodelson.

Bröderna Lars och Tomas Bodelson har sedan 1997 drivit en handlarägd Hemköpbutik i Örby i södra Stockholm. Nu är fastigheten sedan i somras riven för att ge plats åt en helt nytt centrum med torg och drygt 100 nya hyresrätter.

  –  Den nya butiken, som byggs på i stort sett samma plats, får en något större säljyta, 650 kvadratmeter mot tidigare 550, och där vi kommer att utnyttja varje meter maximalt för kundernas bästa, säger Lars Bodelson.

Den nya butiken blir enligt Hemköps nya koncept och färger, en modern butik med inspirerande matglädje och där matälskande kunder ska kunna ta del av Hemköps breda sortiment för såväl vardag som helg med färskvaror.

  –  Vi har skruvat på det nya konceptet lite, med ett ändrat kundvarv samt gett mer yta till vissa utvalda avdelningar. Allt för att det ska bli en områdesbutik som passar de boende i Örby, säger Lars Bodelson som tillsammans med brodern Tomas kommer att driva den som en så kallad 91-9 butik.

Det blir också en butik byggd med hög hållbarhetsstandard och modern teknik, kylar och frysar som drivs på klimatneutral media där överskottsvärmen återvinns samt LED-belysning som är energieffektiv.

Om allt går som planerat börjar bygget av fastigheten någon gång efter nyår och med öppnandet av den nya butiken sommaren 2023.

  –  Med en ny toppmodern butik är jag övertygad om att vi kommer att få tillbaka kunderna relativt snabbt, trots ett uppehåll på två år, säger Lars Bodelson.

Fakta Hemköp Örby, Stockholm
Handlare: Lars och Tomas Bodelson
Säljyta: 650 kvm
Antal medarbetare: Cirka 20
Öppettider: 08.00-22.00 alla dagar
Planerad öppning: Sommaren 2023
Övrigt: Postombud, p-garage med ett 20-tal kundplatser.

Kategorier: Axfood Hemköp